Vidzemē jau sniegoti ceļi • IR.lv

Vidzemē jau sniegoti ceļi

30
Ieva Čīka, LETA

Mikroautobusa avārijā Lietuvā cietuši seši Latvijas iedzīvotāji

Uz Vidzemes šosejas sestdien fiksēti krietni vairāk satiksmes negadījumu nekā ikdienā, jo autobraucēji, visticamāk, vēl nav paspējuši nomainīt ziemas riepas, „Nozare.lv” sacīja Satiksmes informācijas centrā (SIC). Sestdien vairākas reizes sniegotie autoceļi jau kaisīti ar sāli un smiltīm. Sestdienas rīts Cēsis pārsteidzis ar 2 cm biezu sniega kārtu, sniegs vērojams arī Vangažu un Garkalnes apkaimē. Savukārt Rīgā bija vērojams ne tikai slapjš sniegs un krusa, bet ducināja arī pērkons.

Apledojuša ceļa dēļ uz šosejas Klaipēda – Viļņa sestdienas rītā avarēja mikroautobuss ar sešiem Latvijas iedzīvotājiem, ziņo LETA, atsaucoties uz Lietuvas portālu "15min.lt". Pēc vadītāja teiktā, ātrums bijis ap 100 kilometriem stundā un tikai pēc saslīdēšanas viņš sapratis, ka ceļš ir apledojis. Latvijas iedzīvotāji ievietoti Klaipēdas slimnīcā.

Pēc Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem pirmdien nokrišņi mitēsies un vējš iegriezīsies no dienvidiem, tomēr gaisa temperatūra gan naktī, gan dienā vēl saglabāsies līdzīga kā brīvdienās. Savukārt nedēļas otrajā pusē no Dānijas uz Baltiju pārvietosies zema spiediena ieplaka ar atmosfēras fronti un Latvijā atkal daudzviet līs. Ar dienvidu vējiem ieplūdīs silta gaisa masas, līdz ar to gaisa temperatūra gan naktī, gan dienā paaugstināsies, un sals nebūs gaidāms pat nakts stundās.

Komentāri (30)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu