Aizturētais prokurors iegādājies plašu dzīvokli Pierīgā • IR.lv

Aizturētais prokurors iegādājies plašu dzīvokli Pierīgā

13
Oļesja Sokolova-Godovaņuka, F64

Prokuroru „topā” par lielākajām parādsaistībām Martinsons ieņēmis piekto vietu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) aizturētajam prokuroram, kurš, iespējams, ir Rīgas Ziemeļu rajona prokuratūras prokurors Svens Martinsons, pērn bijušas lielas parādsaistības. Pirms diviem gadiem Martinsons nopirka plašu dzīvokli, grūtības par to norēķināties varētu būt iemesls nelikumīgām darbībām, min portāls "pietiek.com".

Martinsons 2008.gadā nopirka 92 kvadrātmetru lielu dzīvokli Baložos, kas saskaņā ar zemesgrāmatas datiem maksājis 74 tūkstošus latu, lai gan viņa paša deklarācijā norādītā summa ir 140 tūkstoši eiro (98 tūkstoši latu), raksta "pietiek.com".

1976.gadā dzimušais Martinsons ienākumu deklarācijā uzrādījis divus aizdevumus 126 un 14 tūkstošu eiro apmērā. Saskaņā ar zemesgrāmatas datiem informāciju uz īpašumu reģistrētās hipotēkas apmērs ir 88,5 tūkstoši latu. "Pietiek.com" aprēķini liecina, ka, ņemot šādu kredītu uz 20 gadiem, ikmēneša maksājums ar bankas noteikto 5,1 procenta likmi varētu būt ap 600 latiem, uz 40 gadiem – ap 440 latiem.

"Pietiek.com" arī atsaucas uz šā gada pavasarī „Neatkarīgās” izveidoto prokuroru lielāko parādsaistību „topu”, kurā Martinsons ieņēmis piekto vietu.

Jau ziņots, ka KNAB izmeklēšanas laikā noskaidrojis, ka kāda persona ar divu starpnieku palīdzību, no kuriem viens bijis prokurors, vēlējusies nodot 2000 eiro (1405 latu) kukuli citam prokuroram. Iespējamais kukuļa devējs vēlējies nodrošināt sev labvēlīga lēmuma pieņemšanu lietvedībā esošā kriminālprocesā. Prokuroru un vienu personu atzina par aizdomās turēto par kukuļa piesavināšanos un par starpniecību kukuļošanā. Prokuroram piemērots apcietinājums, bet pārējiem trim aizdomās turētajiem ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Komentāri (13)

Liga Riga 17.10.2010. 15.41

2000. gadā Pasaules Banka, vērtējot pārejas valstu ekonomisko stāvokli un problēmas, radīja jaunu jēdzienu – “valsts nozagšana”. Un valsts nozagšana ir pats augstākais nozagšanas veids valstī, tas stāv pāri korupcijai, kas valda ierēdniecībā. Valsts nozagšana sākas ar tādu likumu veidošanu, kas kriminālām organizācijām ļauj attīstīt savu slepeno darbību. Līdz šim par ekonomiskiem noziegumiem nav notiesāta neviena baltā apkaklīte. Tas vien raksturo, kādi mums ir tiesneši un prokurori. Biedrība “Par godīgumu tiesu varas sistēmā “Temīda”” daudz dara, lai stāvokli mainītu un atjaunotu tiesiskumu Latvijā, bet interesanti tas, ka tam pretojas tieši tiesnešu un prokuroru spice, arī AT priekšsēdētājs Bičkovičs un ģenerālprokurors Kalnmeijers, kuri ir valdošās mafijas iebīdīti. Katrs kas ir strādājis tiesu sistēmā zinas kas ir kas, cita lieta, ka daudzi mīļā mieriņa labad klusē.

+4
-1
Atbildēt

2

    Liga Riga > Liga Riga 17.10.2010. 22.19

    Nē, Valdis Krisbergs nav mūsu biedrības biedrs. Es zinu, ka Jūs Krisbergu vēlaties saistīt ar Auseklīti, un es nedzīvoju uz Mēness, ka nebūtu dzirdējis ne tikai par Auseklīti, bet arī, teiksim, par profesoru Ilmāru Bišeru. Es esmu dzirdējis arī vairāku cilvēku atsauksmes, ka pēdējos gados Krisbergs un viņa vadītā firma (ja nemaldos to firmu sauc Eurotemīda) nav no sliktākiem palīgiem cilvēkiem nelaimē.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Edgars Sējējs > Liga Riga 17.10.2010. 22.00

    tikai viens jautājums – vai tajā jūsu biedrībā,kas tik daudz dara pret korupciju, darbojas izcilais latvju biznesmenis Krisbergs no “Auseklīša”?

    +1
    0
    Atbildēt

    0

ktk 16.10.2010. 18.18

92 kvadraatmetri ir ‘plashs dziivoklis’? Protams, smagi paarmaksaats, bet par plashu nu es to gan nesauktu.

+1
0
Atbildēt

0

daina_tabuna 16.10.2010. 21.17

Kur prāts pirkt dzīvokli krīzes sākumā?!
Tāpēc jau tā cena ir tik neadekvāta- kāds veikmsīgi tika vaļā no nelikvīda īpašuma pašā haosa sākumā.

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu