Pērkot mašīnu, internetā varēs pārbaudīt, vai tā nav zagta • IR.lv

Pērkot mašīnu, internetā varēs pārbaudīt, vai tā nav zagta

25
Andrejs Terentjevs, F64

Šis jau ir trešais reģistrs, kas tiks atvērts publiskai lietošanai

Iekšlietu ministrija (IeM) savā mājas lapā ceturtdien atvērs pieeju reģistram, kurā ikviens varēs pārbaudīt, vai konkrēts sauszemes, ūdens vai gaisa transportlīdzeklis nav zagts un neatrodas meklēšanā.

Kā Ir.lv saka ministrijas sabiedrisko attiecību speciāliste Gunta Skrebele, ziņas par transportlīdzekli varēs pārbaudīt pēc šasijas numura vai valsts numurzīmes. Reģistrā gan būšot ziņas tikai par Latvijā nozagtajām automašīnām vai citiem transportlīdzekļiem. “Cilvēki varēs justies droši, ka nenopērk kaķi maisā,” saka ministrijas pārstāve.

Pakalpojums būs pieejams jebkurai personai IeM interneta mājaslapas "www.ic.iem.gov.lv" sadaļā "E-pakalpojumi", un tā izmantošanai nebūs vajadzīga autorizācija.

Šis jau ir trešais reģistrs, kas tiks atvērts publiskai lietošanai. Atvērti arī Nederīgo dokumentu, kā arī Soda reģistrs.

Komentāri (25)

archoftriumph 14.10.2010. 06.56

arii solis uz priekshu. veel vertigaak buutu ja CSDD buutu atveeris savu registru lai redzam vai transporta liidzeklim nav uzlikts liegums, jo paslaik kaads var notirgot detaljaam automasiinu kuru viinjsh nemaz nav tiesiigs tirgot un citi taatad pirkt. biju aizgaajis liidz CSDD un to ierosinaaju, bet vinji man sejaa pasmeejaas.

+2
0
Atbildēt

0

kenzoo 14.10.2010. 09.00

Kopumā laba ideja. Diez vai tās labākais pielietojums ir pie pirkšanas – pārreģistrējot CSDD, tāpat atklātos, ka to nevar izdarīt, vai ne? Ja pērk šrotvāgenu ar visu RA un nepārreģistrē turklāt par ļoti zemu cenu, tad tāpat saprot, ko suns ēdis un ka labāk ātri izjaukt ;) Iedomājieties, kāds darbības lauks paveras pensionāriem un bezdarbniekiem, kas pie logiem sēž, kā arī nesmuki ieparkotiem clv: pārbaudīt, piezvanīt, nostučīt :)) Un atkal BET… kurš tad brauks ar zagtas a/m numuriem, it īpaši ja a/m tiešām ir zagta?! – tak nozags numurus no kāda cita.

+1
0
Atbildēt

0

janisvinodis 14.10.2010. 10.40

Domāju, ka autozagļi arī lasa avīzes.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu