Nesakritības vēlēšanu rezultātos Ādažos un Īvandē • IR.lv

Nesakritības vēlēšanu rezultātos Ādažos un Īvandē

25
Gints Ivuškāns, F64
Indra Sprance

DP pagaidām nav apstiprinājuma aizdomām  par vērienīgu rezultātu viltošanu

Saistībā ar informāciju par iespējamiem pārkāpumiem vai kļūdām balsu skaitīšanā Drošības policija (DP) veic pārbaudi Ādažu vēlēšanu iecirknī,  tiesībsargu  uzmanība pievērsta arī Īvandei, liecina Ir.lv rīcībā esošā informācija.

DP pārstāve Kristīne Apse – Krūmiņa Ir.lv apstiprināja, ka DP pārbauda iespējamās nelikumības vēlēšanu iecirknī Ādažu novadā, taču pārkāpumi nebūšot „vērienīgi”. Policijas rīcībā nav ziņu, ka pārbaudes rezultāti varētu apšaubīt vēlēšanu rezultātus, uzsvēra Apse – Krūmiņa.

Saskaņā ar Ir.lv rīcībā esošo informāciju, Ādažos atšķīrusies informācija, kas sākotnēji nodota CVK, no vēlāk sniegtās. Proti, sākotnēji ziņots, ka par vienu politisko spēku ir saņemts konkrēts skaits balsu, bet vēlāk izrādījies krietni mazāk sarakstu. CVK mājaslapā pieejamā informācija liecina, ka Ādažu novada domē izveidotajā iecirknī 10.Saeimas vēlēšanās nobalsojuši 5363 cilvēki.

CVK vadītājs Arnis Cimdars Ir.lv sacīja, ka līdz šim nav bijis neviens precedents, kad iecirkņu komisiju darbinieki būtu nepareizi saskaitījuši balsu sadalījumu starp partijām. Tiesa, CVK ir pati vērsusi DP uzmanību par iecirkni Īvandē, kur neizprotamā veidā mainījies kopējais balsu skaits, taču šobrīd esot pāragri runāt, vai šajā iecirknī veiktas kādas nelikumīgas darbības, jo tiekot gaidīti paskaidrojumi.

Jau vēstīts, ka Saeimas Nacionālā drošības komisija trešdien uz sēdi uzaicinājusi DP pārstāvjus saistībā ar aizdomām par iespējamu vēlēšanu rezultātu viltošanu.

Komentāri (25)

kkristaps 12.10.2010. 15.00

Jaundžeikara noplukuša gulbja dziesma. Vēl pāris nedēļas un “sic transit gloria mundis”.

+5
0
Atbildēt

0

kenzoo 12.10.2010. 22.31

Kas dīvains ir tajā, ka Ādažos nobalsojuši 5363 clv? Tur tik daudz nedzīvo?

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu