Legālā alkohola ražotnē ražo arī narkotikas • IR.lv

Legālā alkohola ražotnē ražo arī narkotikas

9
Andrejs Terentjevs, F64

Policija aiztur uzņēmuma īpašnieku un vēl divus cilvēkus

Kādā akciju sabiedrībā Ropažu novadā, kas legāli nodarbojas ar alkohola ražošanu, tikušas ražotas arī sintētiskās narkotikas, iespējams, Austrumu tirgum. Policija ir aizturējusi uzņēmuma īpašnieku, personu, kas slēgusi līgumus par iekārtu iegādi, kā arī kādu strādnieku, vēsta LETA. Uzņēmuma nosaukumu policija neatklāj.

Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes (ONAP) priekšnieks Uģis Araks pieļauj, ka aizturēto varētu būt vēl vairāk, jo, lai ražotu šāda veida narkotiskās vielas, ir jābūt arī kādam ķīmiķim, kā arī nozieguma organizatoram.

Policija uzskata, ka šī bijusi sintētisko narkotiku ražotne, kurā produkciju ražota Austrumu tirgum. Izņemta pagaidām nenoskaidrota viela, kas nodota ekspertīzes veikšanai Latvijas Universitātes Organiskās sintēzes institūtam. Atsavināti 250 grami kristālveida vielas un 30 litri šķidruma. Izņemtas arī iekārtas 70 000 latu vērtībā.

Pēdējā apjomīgā narkotiku ražotne Latvijā atklāta pirms pieciem gadiem, atgādina BNS.

Komentāri (9)

kkristaps 12.10.2010. 12.34

Iepriekšējiem iekšlietu ministriem narkotiku jautājums nebija prioritārs, iespējams, pat gluži otrādi, galu galā, narkotiku tirdzniecība kopā ar nelegālo ieroču tirdzniecību un prostitūcijas koordinēšanu ir vislabākais veids, kā ātri tikt pie lielas naudas (nemaz neaudzējot tulpes un nenožmiedzot bērnības draugus).

+5
-1
Atbildēt

0

andrejs_kirsis 12.10.2010. 13.28

Cik atceros, Maskačkā policija bija sadalījusi narkotirgoņus zem jumtiem, tāpat kā alkohola točkas…

+3
0
Atbildēt

0

Astra 12.10.2010. 18.36

Metamfetamīna laboratorija vai? Tādai gan baigo ķīmiķa meistarību nevajag un izejvielas arī sadzīvē sastopamas. Visvarenajā internetā visu informāciju var atrast.

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu