Štrombergs izcīna BMX Pasaules kausu • IR.lv

Štrombergs izcīna BMX Pasaules kausu

12
pasaules čempions BMX riteņbraukšanā Māris Štrombergs. Autors: Lauris Vīksne, F64

Latvijas sportists cīnīsies par Amerikas Riteņbraukšanas asociācijas čempiona titulu

Olimpiskais un šī gada pasaules čempions BMX riteņbraukšanā Māris Štrombergs sestdien izcīnījis uzvaru UCI Supekrosa Pasaules kausa izcīņas pēdējā, ceturtajā posmā, līdz ar to triumfējot arī visā Pasaules kausā, vēsta LETA.

Štrombergs uzvarēja astotdaļfināla, ceturtdaļfināla un pusfināla braucienos, bet finālā apsteidza Jaunzēlandes sportistu Marku Villeru un amerikāni Konoru Fīldu. No pārējiem Latvijas sportistiem astotdaļfināla barjeru pārvarēja vēl tikai Edžus Treimanis, kurš pēc tam spēja iekļūt pusfinālā, kurā gan ieņēma pēdējo vietu un nekvalificējās finālbraucienam. Tikmēr citi Latvijas sportisti Māris Gūtmanis, Rihards Veide, Toms Skujiņš, Artūrs Matisons un Kristers Lejiņš sestdien nepārvarēja astotdaļfinālu.

Nākamajā nedēļā Štrombergs ASV pilsētā Lasvegasā centīsies izcīnīt arī Amerikas Riteņbraukšanas asociācijas (ABA) sacensību čempiona titulu.

LETA jau vēstīja, ka septembra beigās Štrombergs otro gadu pēc kārtas saņēma "Nora Cup Racer" balvu kā gada labākais sportists. Pērn Štrombergs bija pirmais latvietis, kurš izvirzīts šādam apbalvojumam un arī ieguva to savā īpašumā. Balva tiek pasniegta jau kopš 70.gadu beigām un BMX aprindās ir tikpat nozīmīga kā "Oskara" balva kino industrijā.

Komentāri (12)

Uldis Šneiders 10.10.2010. 12.04

Prieks lasīt! Lai TOP!

+2
0
Atbildēt

0

rozaa11 09.10.2010. 23.18

Jā tiešām paīkami ,liels prieks par viņu lai veicas gaidīsim ar cerībām olimpiādi.Cerms ka būs mums vel viens zelta mēdālis

+2
0
Atbildēt

0

valters_p 09.10.2010. 22.26

Satriecošs panākums un satriecoša stabilitāte. Žēl ka BMX nav populārāks sporta veids, jo Štrombergs visur ierodas kā galvenais favorīts, šķiet visi, kas tur brauc gribētu viņa mušus vai tehniku. Vēl tikai jāuzvar ABA seriāls, kas vispār laikam noslēdzas nākamnedēļ Lasvegasā. Veiksmi tur, turpmāk un 2012 Londonā.

+1
0
Atbildēt

3

    valters_p > valters_p 10.10.2010. 14.40

    Savā ziņā taisnība par notingentu, bet ir arī daudz plusu. Pirmkārt jau nauda būtu vairāk un sportistiem vieglāk(nauda), un sponsorus vieglāk piesaistīt. Un kas šobrīd visvairāk pietrūkst, būtu no žurnālistu un speciālistu puses dažādu sportistu un to tehniku, un to izredžu, un trašu analīze un vispār vairāk informācijas (kā hokejā vai tenisā).

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > valters_p 10.10.2010. 00.09

    Paldies, janx, par skatu “no iekšas”. Tādi komentāri vairāk par avīžrakstiem palīdz vismaz kaut cik iztēloties un apjaust ar ko šis sporta veids un attiecīgi – arī Štrombergs, ir īpašs. Veiksmi viņam!

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    edvins1 > valters_p 09.10.2010. 23.43

    Skatoties pēc tā, kāda mūzika ir populāra, un citas lietas, ko cilvēki bauda… jāpriecājas, ka BMX nav populārs. Pavēro kāds notingents ir msveida skatītāju sporta veidos. Lielākai daļai notikumi trasē paliks nesaprasti.. un arī tā sāls… Patiesībā, dullāka un trakāka sporta veida kā BMX(tieši sacīkstes), laikam nav. To sapratīs katrs, kurš izbrauks kaut reizi ar ričuku pa trasi, jeb uzkāps tai augstajā starta kalnā. Viens no top Latvijas motokrosistiem uzkāpa tur, un nosauca BMXistus par psihiem. Tas ir kā cirkā… tur jādzīvo no bērnības. Tikai tad to var pavilkt un izturēt.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu