Izsludināta Mērsraga un Rojas novadu atdalīšana • IR.lv

Izsludināta Mērsraga un Rojas novadu atdalīšana

16
Aigars Eglīte, F64

Latvijas Vēstnesī publicētais likums stāsies spēkā trešdien

Valsts oficiālajā laikrakstā “Latvijas Vēstnesis” izsludināts likums par Mērsraga novada atdalīšanu no Rojas novada, kā arī jauno pašvaldību darbības sākšanu, vēsta BNS. Likums stāsies spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas jeb trešdien.

Jau vēstīts, ka parlaments 16.septembrī vienbalsīgi galīgajā lasījumā atbalstīja Mērsraga novada atdalīšanu no Rojas novada un jauno pašvaldību darbības sākšanu.

Abu novadu ārkārtas vēlēšanas notiks 18.decembrī. Tās rīkos pašreizējā Rojas novada vēlēšanu komisija, lai neveidotu atsevišķas komisijas Rojā un Mērsragā, un taupītu resursus. Jaunievēlēto deputātu pilnvaras būs derīgas līdz nākamajām pašvaldību vēlēšanām 2013.gadā. Līdz jaunievēlētās domes pirmajai sēdei Rojas un Mērsraga novada administratīvajā teritorijā turpinās darboties 2009.gada pašvaldību vēlēšanās ievēlētā Rojas novada dome.

Pašreizējam Rojas novadam līdz šā gada 1.novembrim jāpieņem pašvaldības reorganizācijas plāns, tajā paredzot visu institūciju, mantas, finanšu līdzekļu, tiesību un saistību sadali, pēc iespējas ņemot vērā teritoriālo principu. Plāna izpildes, uzraudzības un atskaitīšanās kārtību, kā arī jaunizveidoto novadu pašvaldību budžetu izstrādes kārtību noteiks Ministru kabinets.

Mērsraga un Rojas novadi tika apvienoti Administratīvi teritoriālās reformas laikā, kas stājās spēkā 2009.gada 1.jūlijā. Abas pašvaldības iebilda pret apvienošanu.

Komentāri (16)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu