Arodbiedrības pulcēsies pie Ministru kabineta • IR.lv

Arodbiedrības pulcēsies pie Ministru kabineta

41
Pēteris Krīgers, LBAS priekšsēdētājs. Autore: Ieva Čīka, LETA

Eiropas Rīcības dienā 29.septembrī akcijas notiks gan Rīgā, gan citviet Latvijā

29.septembra Eiropas Rīcības dienas akcijā Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība (LBAS) ar saukli "Nē – bargai taupībai, jā – izaugsmei!" aicinās veicināt jaunu uzņēmumu un darbavietu radīšanu, kā arī saimniekot efektīvi, vēsta LETA. Akcija notiks gan reģionos, gan Rīgā, kur centrālais pasākums plānots pie Ministru kabineta, stāsta LBAS priekšsēdētājs Pēteris Krīgers.

LBAS uzskata, ka taupības vietā steidzīgi jāpaaugstina ar iedzīvotāju ienākuma nodokli (IIN) neapliekamais minimums no 35 līdz 90 latiem, lai uzturētu Latvijas uzņēmumu konkurētspēju ar kaimiņvalstīm Lietuvu un Igauniju. Abās valstīs tas ir robežās no 90 – 100 latiem. Arodbiedrības arī uzskata, ka jāsaglabā pievienotās vērtības nodokļa samazinātās likmes. Savukārt nekustamā īpašuma nodokli var celt tikai ar 25% pieauguma limitu vienā gadā, nosakot neapliekamo minimumu, ņemot vērā ģimenes locekļu skaitu.

Eiropas Rīcības dienu izsludinājusi Eiropas Arodbiedrību konfederācija. Tās paziņojumā teikts, ka bardzības pasākumi radījuši Eiropā recesijas risku un bezdarba pieaugumu un ka tie “ir netaisnīgi”.

Eiropas Arodbiedrību konfederācija izveidota 1973. gadā, lai veicinātu darbinieku interešu aizstāvību Eiropas līmenī un pārstāvētu viņus Eiropas Savienības institūcijās.

Komentāri (41)

andris 18.09.2010. 14.03

Stendzinieks ir ģēnijs :D
Vai Krīgers ir izveidojis analīzi, ko dos un ko ņems IIN paaugstināšana?
Tas ir tā pat kā apgalvot, ka glāze ir pilna tāpēc, ka tajā lēju ūdeni!
Bet protams LNT pratīs to atspoguļot tā, ka glāze nevar nebūt pilna ar Šlesera ideoloģiju.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu