Internetā piedāvā nopirkt Nīlas krokodilu • IR.lv

Internetā piedāvā nopirkt Nīlas krokodilu

26
Elmārs Rudzītis, F64

Krokodilu tirdzniecība  Latvijā ir aizliegta, dienesti sākuši izmeklēšanu

Ar sludinājumu populārajā vietnē "ss.lv" kāds Latvijas iedzīvotājs pārdod septiņus gadus vecu Nīlas krokodilu, atsaucoties uz Latvijas Radio, ziņo BNS.

Aptuveni metru garais rāpulis esot cilvēkam bīstams, tādēļ nevajadzētu mēģināt viņu glāstīt – tā stāstījis pārdevējs, ar kuru sazinājies radio. Pārdevējs dalījies gan padomos, kā rūpēties par rāpuli, gan mierinājis, ka viņš lielāks neaugšot. Kroksis ēdot reizi divās nedēļās, un vislabprātāk viņš ēdot septiņus centimetrus garas pelītes.

Uz jautājumu par pārvadāšanu pārdevējs sacīja, ka tad krokodils jānoķer, jāuzlec viņam virsū un jāaizšņorē deguns. "Tad viņš ir pilnīgi nekaitīgs," viņš norādīja. Mīlināšanās gan viņam nepatīkot. Vienīgais, kas Kroksim patīkot, kad ar kociņu tiekot pakasīts starp acīm. Savulaik krokodilu viņš iegādājis no kāda cilvēka Latvijā, taču pašlaik jāpārdod, jo sieva izsakot pretenzijas par dzīvnieka klātbūtni mājās.

Latvijas Radio ziņoja, ka šāda krokodilu tirdzniecība ir aizliegta. Dzīvnieku aizstāvji ir šokā un domā, ka dzīvniekam visie šie septiņi gadi ir bijušas mocības. Pārtikas un veterinārais dienests šo gadījumu sola izmeklēt. Ļaunākais, kas var draudēt pārdevējam, ir dzīvnieka atņemšana.

Eksperti skaidro, ka nelegālais eksotisko dzīvnieku tirgus tomēr zeļ un plaukst, turklāt brīvībā izkļuvušie dzīvnieki rada nopietnus draudus gan cilvēkiem, gan ekosistēmai kopumā.

Komentāri (26)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu