Karstais globuss bērniem • IR.lv

Karstais globuss bērniem

31

Sestdien, 24.jūlijā plkst.11 Jaunā Rīgas teātra Mazajā zālē (Rīgā, Lāčplēša ielā 25) notiks Baltvilka bērnu literatūras lasījumi "Karstais globuss".

Ķēstutis Kasparavičs, kas ir šā gada īpašais viesis un Baltvilka balvas laureāts, lasījumos pirmoreiz iepazīstinās ar savu grāmatu "Zaķis Lielais Burkāns", ko Dainas Avotiņas tulkojumā laiž klajā izdevniecība "Zvaigzne ABC", ziņo LETA.

Lasījumos piedalīsies Māris Rungulis, kura "Nekrietnais Alfrēds" ir stāsts par Alfrēdu, kas mīt upmalas mājā un karo pret visu pasauli, ieskaitot taureņus un makšķerniekus, taču visas nekrietnības jokaini pavēršas pret viņu pašu.

Jura Zvirgzdiņa "Nakts muzejā" ir stāsts par bārdaiņiem, kas savus sliktos darbus tumsas aizsegā mēģina pastrādāt Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā, taču sastopas ar drosmīgo lācīti Tobiasu un viņa draugu sunīti Fufū.

Jaunākos dzejoļus lasīs Inese Zandere un Pēters Brūveris.

Sergejs Timofejevs, krievu dzejnieks un tekstu grupas "Orbita" dalībnieks, ar tulkotājas Jolantas Pētersones palīdzību iepazīstinās ar pasaku par bruņinieku, kam sāpēja zobi.

Tulkotāja Indra Brūvere lasījumiem izraudzījusies lietuviešu rakstnieces Gintares Adomaitītes pasaku par aitu – mākslinieci.

Maima Grīnberga latviešu bērnus iepazīstinās ar divām nepakļāvīgām mazām meitenēm no Somijā un citās ziemeļvalstīs iemīļotas grāmatas – somu rakstnieču māsu Sinikas Nopolas un Tīnas Nopolas darba "Salmenīte un Čībiņa".

Ingmāra Balode lasīs jaunā un slavenā poļu rakstnieka Mikolaja Ložiņska neparasto pasaku par neredzamās baktērijas, viņas daudzo māsu, žurkas, četru peļu un kliba trusīša dzīvi laboratorijā.

Pasaulē ir daudz bērnu grāmatu autoru, kas līdzīgi Kēstutim Kasparavičam veiksmīgi apvieno rakstnieka un mākslinieka lomu. Šo virzienu Baltvilka lasījumos pārstāvēs arī austrālieša Šona Tana noslēpumainie "Aizpilsētas stāsti" Valda Ābola tulkojumā un zviedra Svena Nūrdkvista aizkustinošie varoņi – vecais Petsons un viņa kaķītis Finduss, kuru piedzīvojumus latviskojusi pērnā gada Baltvilka balvas laureāte Mudīte Treimane.

 

Komentāri (31)

ilmisimo 24.07.2010. 07.11

“Nekrietnais Alfrēds” ir stāsts par Alfrēdu, kas mīt upmalas mājā un karo pret visu pasauli../

un par sociālismu ar Brežņeva seju.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu