Darbu visgrūtāk atrast jauniešiem • IR.lv

Darbu visgrūtāk atrast jauniešiem

31

Bezdarbs turpina mazināties, joprojām pieprasīti sava amata pratēji
Latvijas darba tirgū joprojām pieprasīti ir sava amata pratēji, bet darbu visgrūtāk atrast jauniešiem, otrdien intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" atzina Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) direktore Baiba Paševica.
Visgrūtāk darbu šobrīd ir atrast jauniešiem no 18 līdz 24 gadiem ar pamatizglītību vai vidējo izglītību, un tikpat sarežģīti tas ir darbu pirmspensijas vecuma ļaudīm. Toties joprojām jebkurš cilvēks ar augstu profesionalitāti, labs sava amata meistars un labs speciālists savā jomā ir pieprasīts, un tas nav mainījies arī tad, kad bija ļoti augsts bezdarba līmenis, pēc BNS vēstītā, secina NVA vadītāja.
Kā ziņots, Latvijā jūlija sākumā bezdarba līmenis samazinājies līdz 15,6% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, kas ir par 0,1 procentpunktu mazāk nekā jūnija beigās. Saskaņā ar NVA operatīvajiem datiem valstī bez darba pašlaik ir 176 428 cilvēki, kas ir par 2128 mazāk nekā jūnija beigās.
Līdzīgi kā katru gadu, bezdarba līmenis Latvijā varētu pieaugt rudenī, prognozē Paševica. Vasarā tas ir mazāks gan tāpēc, ka uzņēmumi ir optimizējuši savu darbību un vairs nesamazina strādājošo skaitu, gan tāpat, ka vasarā pieejami sezonas darbi. Viņa atturējās prognozēt tālāko bezdarba dinamiku, vien paskaidrojot, ka bezdarbs nav atraujams no kopējās ekonomiskās situācijas valstī, un tieši tā noteiks, ''vai tiks vēl samazinātas darba vietas, vai tieši otrādi – uzņēmēji atradīs savas nišas un veidos jaunas darba vietas".

.

Komentāri (31)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu