Ronim Saeimā visu frakciju atbalsts • IR.lv

Ronim Saeimā visu frakciju atbalsts

21
Ieva Čīka, LETA
Indra Sprance

Ārlietu ministra kandidātam Aivim Ronim atbalstu sola ne vien koalīcijas, bet arī opozīcijas partijas

Ārlietu ministra kandidātam, bijušajam diplomātam Aivim Ronim ir parlamenta vairākuma atbalsts, trešdien pēc koalīcijas sanāksmes žurnālistiem sacīja premjers Valdis Dombrovskis (JL).

Demisionējušais ārlietu ministrs Māris Riekstiņš (TP) pēc Tautas partijas (TP) frakcijas tikšanās ar Roni žurnālistiem sacīja, ka Ronis ir profesionāls kandidāts šim amatam un tāpēc TP viņu atbalstīs.

LPP/LC līderis Ainārs Šlesers Ir.lv sacīja, ka arī LPP/LC atbalstīs Roņa apstiprināšanu. Šlesers pats ar Roni jau sen esot pazīstams un vērtē viņu kā labu profesionāli šim amatam.

Ronim atbalstu sola arī apvienība “Saskaņas centrs”. Tās Saeimas frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs Ir.lv sacīja, ka “ārlietu ministra funkcijas valdībā ir nošķirtas no Dombrovska valdības iekšpagalma un tā kā tiek virzīts karjeras diplomāts, nevis politiskais ieliktenis, tad mums nav iemesla neatbalstīt viņu.”

Esam jau rakstījuši, ka valdībā joprojām vakanti ir vairāki ministru portfeļi – tieslietu, veselības un pašvaldību lietu. Sākotnēji bija plānots, ka trešdien notiks ne tikai Roņa, bet arī “Pilsoniskās savienības” virzītās veselības ministra amata kandidātes Antras Saknes tikšanās ar frakcijām. Tomēr trešdien no rīta šīs tikšanās tika atceltas, jo nav pārliecības, ka Saknei izdosies savākt parlamenta vairākuma atbalstu.

Pēc Dombrovska trešdien teiktā, par veselības ministra kandidātu sarunas koalīcijā vēl turpināsies, savukārt sarunas par tieslietu ministra portfeli vairs aktīvi nenotiekot. Premjers atzīmēja, ka joprojām ir spēkā uzstādījums par bezpartijisku tieslietu ministra kandidātu, savukārt veselības ministra amatam joprojām tiekot vērtētas gan partijiskas, gan bezpartijiskas kandidatūras.

 

Komentāri (21)

janis_znotins 28.04.2010. 16.36

Ņemot vērā Saeimas frakciju vienprātīgo atbalstu ministra kandidatam Aivim Ronim, premjers aicina apstiprināt Roni ārlietu, tieslietu un veselības ministru amatos un atļaut izmaksāt Ronim pilnu atalgojumu par visu trīs amatu pienākumu pildīšanu.

+2
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu