Staķis: kukuļņēmēji Rīgā baidās ņemt • IR.lv

Staķis: kukuļņēmēji Rīgā baidās ņemt

Mārtiņš Staķis: «Rīgā uzstādītie stabiņi un gumijas atdures izmaksāja ap 40 tūkstošiem. Un šis ir mūsu lielākais skandāls! Bez neviena pārkāpuma un prettiesiskas darbības. Labāk lai man pārmet šādas lietas nekā to, ko iepriekšējam domes priekšsēdētājam, — korupcijas gadījumus, savējo likšanu amatos.» Foto — LETA
Ieva Jakone

Ko uzskatāt par svarīgāko darbu pirmajā gadā mēra amatā, un kas bijusi lielākā neveiksme?
Paveikts ir ļoti daudz. Sākti investīciju projekti 220 miljonu vērtībā. Uz visām pozīcijām ir godīgi, atklāti konkursi. Ja ir aizdomas par prettiesiskām darbībām, tās tiek rūpīgi izmeklētas. Veco izpilddirekciju vietā ir nodibināti moderni apkaimju iedzīvotāju centri.

Redzam pirmos rezultātus no «zaļā koridora» būvvaldē. 56 projekti ir izgājuši caur to — pārvēršot finansējumā, tās ir 500 miljonu investīcijas. Skaidrs signāls investoriem, ka šeit var braukt, viss notiek raiti.

Ir palielināts sociālais budžets, par šo darbu lepojos visvairāk. Sociālās aprūpes darbinieki nebija saņēmuši algas palielinājumu gadiem. Mēs samazinājām e-talona sistēmas izmaksas par 14 miljoniem, novirzot atalgojumam citā nozarē.

Daudzi pamanījuši arī pilsētvides izmaiņas. Cenšamies pie pirmās iespējas Rīgu padarīt zaļāku, satiksmi drošāku, dažādiem pārvietošanās veidiem draudzīgāku. Tie arī ir mūsu skaļākie skandāli — priekšvēlēšanu solījumu pildīšana.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu