Fitness un kūkas • IR.lv

Fitness un kūkas

Foto no personīgā arhīva
Marija Leskavniece

Gada laikā Vitai Stalidzānei vegānisku kūku gatavošana, par ko viņa stāstīja Instagram kontā Vigan Cakes, no interesanta hobija kļuva par pamatnodarbošanos

Kad cilvēki pievēršas veselīgam dzīvesveidam, viņi baidās, ka vairs nevarēs ēst saldumus. Tev izdevies radīt veselīgas kūkas.
Mans mērķis bija pierādīt, ka var ēst veselīgi un tajā pašā laikā baudīt ēdienu. Visus produktus var aizstāt ar veselīgākām alternatīvām. Piemēram, miltus ar mandelēm, tāpat olas, pienu. Man prieks, ka cilvēki, kas nav vegāni, pagaršo manas kūkas un nemana atšķirību.

Kāpēc izlēmi gatavot tieši vegāniskas kūkas?
Divus gadus nodzīvoju Londonā un mainīju savu dzīvesveidu, kļuvu par vegāni. Atbraucot uz Latviju, sāku taisīt kūkas, jo vienmēr, kad devos uz kādu pasākumu vai dzimšanas dienu, nevarēju ēst to svētku kūku. Bet man gribējās! Eksperimentēju ar receptēm, kamēr atradu ideālo proporciju. Pamazām sāku rādīt savas kūkas sociālajos tīklos. Pirms tam man bija parasts selfiju instagrams. Pirmo pasūtījumu saņēmu pagājušā gada jūlijā.

Kuras tev pašai ir vismīļākās garšas?
Man garšo Bounty kūka. Esmu kokosriekstu fane. Tas ir unikāls produkts! No tā var iegūt eļļu, pienu, sviestu, skaidiņas, kokosriekstu čipsus. Turklāt tā garša man saistās ar palmām, siltumu, kas man patīk. Pirmoreiz, kad aizbraucu uz Barselonu, man gribējās redzēt nevis pilsētu, bet tieši palmas. Šobrīd man patīk arī marakujas kūka ar zilo spirulīnu. Bet pirmā kūka, ko sāku gatavot, bija šokolādes tartalete.

Kā paiet tava diena?
Tā ir diezgan piepildīta, bet man izdodas atvēlēt laiku arī sev. Katru rītu ceļos piecos, dzeru kafiju, rotāju kūkas, tad vedu tās uz kafejnīcām, klientiem. Pēc tam eju uz sporta zāli, kas ir neatņemama manas dienas sastāvdaļa. Kad atbraucu uz Latviju, izmācījos arī par fitnesa treneri. Pēc tam atkal seko kūkas. Un tā visu laiku. Es mēģinu sakārtot darbus tā, lai ap sešiem vai septiņiem būtu brīva. Lepojos ar to, ka visu daru un esmu sasniegusi pati, bet darba diena ir 13—14 stundas gara.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu