Draudzīgas pusdienas verandā
Kad vakari kļuvuši vēsāki, bet vēl negribas kurināt kamīnu vai vīstīties siltā pledā, ir īstais laiks sarīkot pasēdēšanu verandā — ar skatu uz dārzu, bet aizvējā un mīkstos krēslos. Rudenī var celt galdā dažnedažādus ķirbju ēdienus — sildošu biezzupu, ar kvinoju un gailenēm pildītas ķirbju pusītes, kraukšķīgas siera uzkodas ar ķirbju sēkliņām. Draugi vienmēr novērtē, ja var panašķoties ar riekstiņu cepumiem. Esmu atradusi ātru veidu, kā tos pagatavot. Nu arī zinu, kā maltītes beigās izvilināt laimīgu ūjināšanu — jāpasniedz citronu saldējums! Tas nebūs ne par saldu, ne par skābu pat izvēlīgākajiem gardēžiem, un pagatavot to var pavisam viegli. Ja tomēr nedzirdat ciemiņus ūjinām, ziniet — viņi vienkārši kautrējas.
Abonē žurnāla digitālo versiju un atbalsti kvalitatīvu žurnālistiku!
Ja esi jau abonents, lūdzam autorizēties ar savu e-pastu.