Inta Šķiņķis, rīko simtgades pasākumu ar New York Knicks • IR.lv

Inta Šķiņķis, rīko simtgades pasākumu ar New York Knicks

1
Inta Šķiņķis (centrā) ar latviešu draugiem pie Ņujorkas Madison Square Garden arēnas sagaidīja Kristapu Porziņģi un iekļuva dokumentālajā filmā par viņu. Foto no personīgā arhīva
Ieva Puķe

Man 7. aprīlī jābūt uz strīpas plkst. 14, enerģiski runā Inta Šķiņķis Ņujorkā. Jāpalīdz ALJA biedriem iekārtot vietu latviešu tusiņam krogā Stitch Bar & Lounge. Tas atrodas Manhetenas 8. avēnijā, netālu no Kristapa Porziņģa baskebola kluba New York Knicks arēnas Madison Square Garden. Jāizliek liels plakāts, ko visi varēs parakstīt, — sveicieni Kristapam, kurš atkopjas no ievainojuma! Plkst. 16.30 Inta arēnā ievedīs Ņujorkas latviešu kori. Viņi pirms ņujorkiešu basketbola spēles ar Milwaukee Bucks, kas sāksies plkst. 19.30, tautastērpos dziedās ASV himnu. Plkst. 17.30 Inta sagaidīs tautiešus, kuri vinnējuši iespēju vērot komandu iesildīšanos. Plkst. 18 ierādīs vietas Ņujorkas latviešu skautiem un gaidām, viņi veidos high five tunnel — goda sardzi laukumā uznākošajiem sportistiem. «Un tad es uzvilkšu kreklu ar Porziņģa parakstu un cepuri latviešu krāsās, dabūšu alu un pīrāgus, varēšu atpūsties,» laimīgi nopūšas.

Ņujorkiete turpina vecāku Jāņa un Maijas Šķiņķu darbu ar skautiem un gaidām, bet ikdienā ir informācijas tehnoloģiju projektu vadītāja investīciju firmā Warburg Pincus. Un fano par New York Knicks, kopš kluba rindās ir Kristaps Porziņģis. Klātienē redzējusi 20 viņa spēles.

Padzirdējusi, ka Kanādā tiek rīkots lietuviešu vakars par godu Toronto Raptors spēlētājam Jonam Valančūnam. «Domāju, vai nebūtu interesanti, ka Ņujorkā būtu tāds latviešu vakars? Gāju uz Madison Square Garden, aprunājos ar Kolu Šlesindžeru, kurš mums, 10—20 latviešu grupiņām, jau vairākas reizes ir pārdevis biļetes.» Pagājušā gada novembrī viņu un Latvijas Republikas goda konsulu Dari Dēliņu arēnas administrācija uzaicināja uz sarunu par Porziņģim un Latvijas simtgadei veltītu Latvian Heritage Night — latviešu vakaru. «Teicām, ka vajadzētu latviskus kreklus, Aldara alu, pīrāgus, latviešu mūziku. Janvārī vienojāmies par datumu. Nepilnu divu dienu laikā latviešiem tika pārdots 100 biļešu, divu nedēļu laikā — 400. Šlesindžers bija priecīgi pārsteigts. Marta beigās bija pārdotas 668 biļetes, ceram, ka tiksim līdz 700.»

6. februāri, kad Porziņģis sarāva ceļgala krusteniskās saites, Inta atceras spilgti. Televizorā pamanot, kā latvietis krīt un tiek aizvests no laukuma, fanes sirds asiņoja. «Fani uzreiz teica, ka tagad ir vēl vairāk iemeslu izrādīt Kristapam atbalstu. Nevienam citam ārzemju spēlētājam New York Knicks nav bijis tāda tautiešu vakara. Mēs esam ar viņu!»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu