Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

Floridas projekts
Kristīne Simsone

oooo Floridas projekts. Disnejlendas pievārte Floridā nav nekāda pasaku zeme, te īstenība dārd ar skaudruma pieskaņu: pie bezmaksas pārtikas dalītāju busiņa stāv pūlis, bet zādzība ir ierasts iztikas pelnīšanas veids. Šāda aina paveras no pieaugušu cilvēku skatpunkta. Taču sešgadnieces — filmas galvenās varones Mūnijas — acīm šīs detaļas paliek nepamanītas, un koši rozā krāsotā moteļa platība viņai ir delverīgu rotaļu placdarms. Filmas režisors Šons Beikers šīs dramatiski atšķirīgās pasaules savij aizkustinošā stāstā par bērnību. Vitāla, asprātīga, filma Floridas projekts ir viens no pērnā gada Kannu kinofestivāla dārgumiem. Tēvišķi sirsnīgu lomu filmā nospēlē arī aktieris Vilems Defo, kuram šis darbs atnesa Oskara nomināciju otrā plāna aktiera kategorijā. Kino no 23. marta.

Eksperimentālā kino festivāls Process. Ja līdzīgi britu režijas klasiķim Pīteram Grīnevejam domājat, ka kino ir nonācis teksta verdzībā, tad jādodas uz 2. eksperimentālā kino festivālu Process. Te attēls — tiesa, analogais — ir karalis, un visa festivāla uzmanība koncentrēta uz «fizisko filmas mediju tā neparedzamajās formās». Programmā gan eksperimentālo filmu seansi, gan diskusijas un performances. No 22. līdz 25. martam. Vairāk informācijas Process-fest.lv

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu