Svētdien Latvijas Operetes fonds jauno sezonu atklās ar izrādi "Balle Savojā" • IR.lv

Svētdien Latvijas Operetes fonds jauno sezonu atklās ar izrādi “Balle Savojā”

29
Skats no izrādes "Balle Savojā". Publicitātes foto

Izrādes notiks kultūras pilī “Ziemeļblāzma” 

Svētdien, 16.oktobrī ar Paula Abrahama operetes “Balle Savojā” izrādi Rīgā, kultūras pilī “Ziemeļblāzma”, jauno sezonu atklās Latvijas Operetes fonds, raksta aģentūra LETA. 

Par Eiropas Geršvinu dēvētā un Ādolfa Hitlera laikā no Vācijas izraidītā komponista Paula Abrahama operete “Balle Savojā” ir jaunā režisora Gundara Silakaktiņa skatījums uz operetes žanru, un tā stāsta par jauna laulātā pāra amizantajiem piedzīvojumiem pēc medusmēneša, par to, kā sieviete, kas ir sava vīra ēnā, kļūst par patstāvīgi lemjošu personību. 

Lomās – Ilona Bagele, Anta Jankovska, itāliete Laura Teivāne, Nauris Indzeris, Nauris Puntulis, Marlēna Keine, Valērija Koļago, Emīls Kivlenieks, Guntars Ruņģis, Irma Pavāre, Inese Jasmane-Rūrāne, Jānis Kirmuška, Madars Zariņš un Kārlis Tols. Diriģents – Normunds Vaicis vai Kārlis Kundrāts, horeogrāfs – Alberts Kivlenieks, scenogrāfs – Ivars Noviks, kostīmu māksliniece – Jurate Jurjāne-Silakaktiņa. “Izrādē 16.oktobrī pirmo reizi galvenajā – Madlēnas – lomā debitēs jaunais, talantīgais soprāns Laura Teivāne, kuru skatītāji jau dzirdējuši mūsu koncertprogrammās, kā arī vairākās lomās Latvijas Nacionālajā operā, tostarp, sezonas atklāšanas koncertā. 30.oktobra izrādē notiks jaunā, daudzsološā diriģenta Kārļa Kundrāta debija,” stāstīja Latvijas Operetes fonda valdes priekšsēdētāja Agija Ozoliņa-Kozlovska. 

Izrādi “Balle Savojā” varēs noskatīties arī 30.oktobrī, 13.novembrī un 3.decembrī turpat “Ziemeļblāzmā”, kā arī 4.novembrī Ventspils teātra namā “Jūras vārti”. Savukārt Franča Lehāra “Jautrā atraitne” skatītājus priecēs 22.oktobrī un 12.novembrī Rīgā, kultūras pilī “Ziemeļblāzma” un 18.decembrī Alūksnes kultūras centrā. Izrāde stāsta par mīlestību, kas svarīgāka par visu. Izrādes lomās – Sonora Vaice, itāliete Anta Jankovska, Nauris Indzeris, Nauris Puntulis, Guntars Ruņģis, Miervaldis Jenčs, Jolanta Strikaite-Lapiņa, Marlēna Keine, Dainis Skutelis, Emīls Kivlenieks, Inese Jasmane-Rūrāne, Inguna Švāne, Jānis Kirmuška. Režisors – Jānis Kaijaks, diriģents – Guntars Bernāts, horeogrāfs – Alberts Kivlenieks, scenogrāfs – Ivars Noviks, kostīmu māksliniece – Jurate Jurjāne-Silakaktiņa.

Vairāk informācijas fonda mājas lapā

Komentāri (29)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu