Ceturtdien Žaņa Lipkes memoriālā viesosies arhitekte Zaiga Gaile • IR.lv

Ceturtdien Žaņa Lipkes memoriālā viesosies arhitekte Zaiga Gaile

25
Arhitekte Zaiga Gaile. Foto LETA

Sarunu cikls “Atmiņas par nākotnes brīvību”

Ceturtdien, 15. septembrī Žaņa Lipkes memoriālā notiks otrais saruna cikls “Atmiņas par nākotnes brīvību”, kurā viesosies arhitekte Zaiga Gaile, raksta aģentūra LETA. 

Arhitekte runās par brīvību kā dinamisku, nepastāvīgu, riskantu telpu un spēju saglabāt un pasargāt nepieciešamību būt brīvam. Ar šo sarunu tiks turpināts diskusiju cikls “Atmiņas par nākotnes brīvību”, kas norisinās projekta “Tavas atmiņas Latvijas nākotnei” gaitā. Šīs sarunas rosina reflektēt par daudzējādām brīvības apspiešanas formām 20.gadsimtā Latvijā. 

Šajās sarunās mākslinieki, rakstnieki un politiķi dalās ar klausītājiem savās pārdomās par riskiem šodienas brīvībai un atceras 80.-90.gadu miju, kad Latvijas sabiedrībā tapa jaunas vīzijas par brīvu personību. Gaile ir Latvijas arhitektūras vēstures pētniece, daudzu nozīmīgu un atzītu projektu autore. Viņa ir arī Žaņa Lipkes memoriāla ēkas autore. 

Pasākums sāksies plkst.18 un notiks Žaņa Lipkes memoriāla telpās, Mazajā Balasta dambī 9. Saruna būs skatāma arī tiešraidē, un tās ieraksts pēc pasākuma būs pieejams memoriāla interneta vietnē “lipke.lv”. Projektu atbalsta Vācijas Ārlietu ministrija un Gētes institūts Latvijā.

Vairāk informācijas muzeja mājas lapā

Komentāri (25)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu