Kinoteātris "Splendid Palace" ar filmu izlasi atklāj jauno sezonu • IR.lv

Kinoteātris “Splendid Palace” ar filmu izlasi atklāj jauno sezonu

20
NULL

Ceturtdien “Kasablanka” un Almodovara “Julieta”, bet piektdien “Dāņu kino vasaras festivāls” 

Ceturtdien, 18. augustā ar filmu izlasi un devīzi “Neizdzēšami kino stāsti” jauno sezonu atklās kinoteātris “Splendid Palace”, raksta aģentūra LETA. Jaunās sezonas atklāšanas gods šoreiz uzticēts 1942.gada filmai “Kasablanka”, kas uz lielā ekrāna būs skatāma tikai ceturtdien plkst.18. 

Sezonas atklāšanas vakara turpinājumā tiks demonstrēta Pedro Almodovara jaunākā filma “Julieta”, kas savu pirmizrādi piedzīvoja prestižajā Kannu kinofestivālā. Tā ir filma, kurā izcilais spāņu režisors atkal atļaujas būt tāds, kādu pasaule viņu iemīlēja – jūtīgu un mazliet ekstrēmu. Filma Latvijā regulārajā repertuārā būs skatāma tikai kinoteātrī “Splendid Palace”, un šovakar plkst.20.30 tā piedzīvos Latvijas pirmizrādi. 

Savukārt rīt kinoteātrī “Splendid Palace” norisināsies pavisam īpašs “Dāņu kino vasaras festivāls”, kas tiek organizēts sadarbībā ar Dānijas Kultūras institūtu. Festivālā apmeklētājiem tiks piedāvāta mūsdienu dāņu kino spilgtāko autordarbu izlase – Tomasa Vintenberga, Sūzenas Bīras, Kristīnas Rozendālas. Festivāla kulminācija būs pēc Larsa fon Trīra idejas veidotais miniseriāls “Izrādes” (“Forestillinger”).

Vairāk informācijas kinoteātra mājas lapā

Komentāri (20)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu