Valmieras teātris ar četrām izrādēm augustā viesosies Rīgā • IR.lv

Valmieras teātris ar četrām izrādēm augustā viesosies Rīgā

36
Skats no izrādes "Smaržo sēnes". Foto no Valmieras drāmas teātra mājaslapas

No 17. līdz 21.augustam Rīgā būs skatāmas ikgadējās Valmieras teātra viesizrādes, piedāvājot skatītājiem četras mazās formas izrādes divos spēles laukumos – Dailes teātrī un teātra mājā “Zirgu pasts” (Dzirnavu iela 46).

Viesizrādes sāksies teātra mājā “Zirgu pasts”, kur 17.augustā un 18.augustā plkst.19 būs iespēja noskatīties Gunāra Priedes “Smaržo sēnes” Mārtiņa Eihes režijā. Priedes “Smaržo sēnes” ir vienīgā aizliegtā luga padomju gados.

Latvijā 1968.gadā vara ir modra – lugu daži Priedes “kolēģi” aiznes tā brīža CK pirmajam sekretāram un norāda uz ironiju par pastāvošo iekārtu un partijas absurdajiem lēmumiem. Sākas lugas apspriešana augsta līmeņa sapulcēs, Priede zaudē Kinematogrāfu savienības pirmā posteni, viņa darbi tiek aizliegti uz vairākiem gadiem, un šobrīd ir skaidrs, kāda tā bija veiksme, ka “Smaržo sēnes” tika atzīta par radošu neveiksmi, nevis politisku kļūdu, jo izsūtījums un izslēgšana no partijas gāja secen.

“Zirgu pastā” 19.augustā plkst.19 un 20.augustā plkst.14 un 19 pēdējo reizi būs iespēja vērot Augusta Strindberga kaislību drāmu “Nāves deja” (režisors – Elmārs Seņkovs).

Savukārt Dailes teātra Mazajā zālē tiks spēlētas divas izrādes – Aivona Menčela traģikomēdija “Rudenīgais blūzs” un Henrika Ibsena drāma “Celtnieks Sūlness”.

“Rudenīgo blūzu”, ko iestudējis režisors Varis Brasla, varēs noskatīties 19.augustā plkst.19 un 20.augustā plkst.14 un 19. Luga vēsta par trīs cienījamām atraitnēm, kas izveidojušas klubiņu savu aizgājušo vīru piemiņai, taču ierasto kārtību sagroza kāds vīrietis, kurš arī ir atraitnis. Izrādē spēlē Vizma Kalme, Regīna Devīte, Baiba Valante, Anna Putniņa un Rihards Rudāks.

Viesizrādes noslēgsies 21.augustā ar režisora Dāvja Auškāpa iestudēto drāmu “Celtnieks Sūlness” ar Krišjāni Salmiņu galvenajā lomā.

Biļetes uz viesizrādēm var iegādāties visās “Biļešu paradīzes” kasēs un mājaslapā “www.bilesuparadize.lv”.

 

Komentāri (36)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu