Majoru pludmales stadions tiks novākts pēc divu nedēļu sacensībām • IR.lv

Majoru pludmales stadions tiks novākts pēc divu nedēļu sacensībām

21
Pludmales volejbolists Jānis Šmēdiņš iemēģina jauno stadionu. Publicitātes foto
Monta Glumane

No saliekamajām konstrukcijām būvētais pludmales volejbola stadions ir piecstāvu mājas augstumā 

Majoru pludmalē Jūrmalā trešdien startēs Eiropas čempionāts pludmales volejbolā „Jūrmala Masters”. Speciāli šim notikumam pludmalē no vairāk nekā 15 000 detaļu tapušas tribīnes un stadions aptuveni piecstāvu mājas augstumā, kas pēc pāris nedēļām, kad sacensības beigsies, tiks novākts.

Stadions, kura augstums ir 13,5 metri, margu augstums – 10,5 metru, izbūvēts Majoru pludmalē iepretim viesnīcai “Baltic Beach Hotel”. Tajā ir 2330 skatītāju vietas un tas aizņem daļu no viesnīcai atvēlētās 300 m pludmales joslas.

Top pludmales tribīnes. Publicitātes foto

Sacensību laukumā no 20. līdz 24.maijam tiksies 75 Eiropas labākie volejbolisti no 25 valstīm, arī Latvijas sportisti.

Sporta cienītājiem šis stadions būs pieejams ne tikai pāris nedēļas – šonedēļ un nākamnedēļ, kamēr tur notiks arī Latvijas čempionāta posms pludmales volejbolā. Tiklīdz abi čempionāti būs galā, dažu dienu laikā tribīnes tiks novāktas, jo tās tiek īrētas un neviens nav ieinteresēts tās paturēt ilgāk, bažīgos jūrmalniekus mierina čempionāta idejas iniciators un organizatoru pārstāvis Andris Blaka.

Grūtības nesagādās arī stadiona demontēšana, jo tas sastāv no saliekamām metāla un koka konstrukcijām, nekas pludmales būvē nav ticis betonēts.

Kopējās stadiona izmaksas Blaka nosaukt gan nevarēja, taču tribīņu īre izmaksā aptuveni 38 tūkstošus eiro. Čempionāta budžetam līdzekļus piešķīrusi gan Izglītības ministrija, gan pašvaldība, daļu naudas piešķīruši sponsori.

 

Komentāri (21)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu