Sākas 17.kinoforums "Un Vārds tapa filma" • IR.lv

Sākas 17.kinoforums “Un Vārds tapa filma”

33
NULL

Atklāšanas filmu “Tūkstoš reižu “Ar labu nakti!””, kurā Žiljete Binoša atveido kara fotogrāfi

Ceturtdien, 9.aprīlī plkst.18 Laimīgās mākslas muzejā, Rīgā, tiks atklāts 17.kinoforums “Un Vārds tapa filma”, raksta aģentūra LETA. 

Kinoforuma programmā iekļautas filmas ar vēstījumu, kas uzdod būtiskus jautājumus par cilvēka vietu dzīvē, izvēli un aicinājumu. Forums sniegs ieskatu kino klasikā, lielāko festivālu ekumeniskās žūrijas apbalvotajās un arī jaunākajās latviešu filmās. Pasākums tiks atklāts ar filmu “Tūkstoš reižu “Ar labu nakti!””, kurā atspoguļotas Žiljetes Binošas atveidotās kara fotogrāfes Afganistānas karā dzimušās šaubas – vai kara šausmu atspoguļotāji neviļus nekļūst arī par līdzdalībniekiem. Tāpat tiks demonstrēta Viestura Kairiša filma “Pelikāns tuksnesī”, Jāņa Ozoliņa-Ozola “Mūžīgais kalendārs”, Ivo Brieža kino “Nacionālais pieskāriens”, kā arī Normunda Puca debija aktierkino “Segvārds ”Vientulis””. 

Kinoforuma programmā iekļauta arī vācu režisora Dītriha Brigemaņa filma “Krusta ceļš”, Pāvela Pavļikovska filma “Ida”, Alekseja Zvaginceva “Leviatāns” un Jurija Bikova filma “Muļķis”. Tāpat tiks demonstrēta īru režisora Džona Mihaela Makdonega filma “Golgāta”, kā arī dāņa Sorensa Krega Jākobsena filma “Lūša stunda”. 

Pēc filmu seansiem paredzētas diskusijas. Vairāk informācijas NKC mājas lapā

Komentāri (33)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu