Ceturtdien Fotogrāfijas muzejā tikšanās ar latviešu aerofotogrāfu Mihailu Ignatu • IR.lv

Ceturtdien Fotogrāfijas muzejā tikšanās ar latviešu aerofotogrāfu Mihailu Ignatu

28
Mihaila Ignata fotogrāfija no izstādes

Muzeja izstāžu zālē skatāma Ignata izstāde “Sapņu kartogrāfija”, kurā iekļautas 20 fotogrāfijas

Ceturtdien, 8.janvārī, plkst.17.30 Latvijas Fotogrāfijas muzejā būs tikšanās ar latviešu aerofotogrāfu Mihailu Ignatu, raksta aģentūra LETA. Tikšanās laikā interesenti varēs uzdot autoram jautājumus un iepazīties ar līdzšinējo Ignata darbību fotogrāfijas jomā. Ieeja pasākumā būs bez maksas. 

Patlaban muzeja otrā stāva izstāžu zālē skatāma Ignata izstāde “Sapņu kartogrāfija”, kurā iekļautas 20 fotogrāfijas, kas atlasītas no plaša sešu gadu un vairāk nekā 90 lidojumu laikā uzņemta aerofotogrāfiju materiāla. Fotogrāfiju uzņemšanas ģeogrāfija ir plaša – tās tapušas gandrīz visā Latvijas teritorijā. Tomēr konkrētu vietu atzīmēm šoreiz nav izšķirošas nozīmes, jo autora uzmanības centrā ir telpa kā dabas un cilvēku veidota ģeometrija. 

Fotogrāfs Ignats ar fotogrāfiju sāka nodarboties 1982.gadā. Aerofotogrāfijai viņš pievērsies kopš 2007.gada. Šogad viņš saņēmis nomināciju kategorijā “Ceļojums” prestižajā “Sony” pasaules fotogrāfijas balvu konkursā (“Sony World Photography Awards 2014”), bet otrs darbs ieguva žūrijas atzinību.

Vairāk informācijas muzeja mājas lapā

Komentāri (28)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu