Iznācis žurnāla "Mūzikas saule" vasaras laidiens • IR.lv

Iznācis žurnāla “Mūzikas saule” vasaras laidiens

36
NULL

Žurnāla galvenā tēma – senā mūzikas

Žurnāla uzmanības lokā senā mūzika: ar JVLMA asociēto profesoru Māri Kupču saruna par retoriku, afektiem un steidzami latviskojamiem baroka laika traktātiem, Jānis Torgāns un Andris Veismanis raksta par jubilāriem – Karlu Fīlipu Emanuelu Bahu un Kristofu Villibaldu Gluku, un iejūtoties Johana Gotfrīda Mīteļa ādā žurnāls iepazīstina ar baroka čellistes Ilzes Grudules mūzikas izvēli un uzklausa senās mūzikas ansambļa “Ludus” vadītājas Mārītes Birziņas stāstu.

Uzmanība žurnālā veltīta arī jubilāriem. Jānim Cimzem – 200: Jānis Erenštreits sūta stāstu un Lauris Gundars sacer lugu. Vilnim Šmīdbergam – 70. Andrim Vecumniekam – 50.

Vēl žurnālā – Karens Svasjans raksta par Mocartu, Indulis Paičs un Juris Griņevičs par Salomi, Daiga Mazvērsīte par Viktoru Samu un vīru vokālajiem ansambļiem, bet Inta Balode par laikmetīgās dejas identitāti. Jaunākos CD apraksta Andris Dzenītis, Signe Lagzdiņa, Uldis Rudaks, Kaspars Zaviļeiskis, Ieva Tihovska, Dace Volfa.

2014. gadā žurnāls “Mūzikas Saule” iznāks vēl divas reizes – septembrī un decembrī. Vairāk informācijas žurnāla mājas lapā

 

Komentāri (36)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu