Latvijā ieradīsies Lielbritānijas premjerministrs Kamerons • IR.lv

Latvijā ieradīsies Lielbritānijas premjerministrs Kamerons

29
Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons. Foto: AFP/LETA

 

Darba vizītē Latvijā, lai piedalītos Ziemeļu nākotnes forumā, nākamnedēļ ieradīsies Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons. 

Ceturtdien, 28.februārī, ar viņu tiksies Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība), lai pārrunātu divpusējās attiecības un iespējas veicināt sadarbību ekonomikā, kā arī Eiropas Savienības aktualitātes.

Kamerons Latvijā tiksies arī ar Latvijas Valsts prezidentu Andri Bērziņu un piedalīsies Ziemeļu nākotnes forumā. Šī būs pirmā Lielbritānijas premjerministra darba vizīte Latvijā, ziņo Valsts kanceleja. Savukārt bijušais Apvienotās Karalistes premjerministrs Tonijs Blērs apmeklēja Latviju 2006.gada novembrī NATO samita ietvaros.

Kā liecina Latvijas Ārlietu ministrija, Apvienotā Karaliste ir Latvijai nozīmīgs un draudzīgs sadarbības partneris. Savstarpēju ieinteresētību attīstīt divpusējo sadarbību veicina abu valstu partnerība un kopīgās interese ES un NATO. Lielbritānijas atbalsts Latvijas integrācijai ES ir ietekmējis attiecību izvēršanu daudzās jomās, tostarp valsts pārvaldes reformā, izglītības sistēmas attīstībā, sabiedrības integrācijā. Latvijai iestājoties NATO, Apvienotā Karaliste ir sniegusi nozīmīgu atbalstu realizētajos divpusējos un daudzpusējos projektos aizsardzības jomā. Apvienotā Karaliste ir viena no nozīmīgākajām Latvijas tirdzniecības partnerēm.

 

Komentāri (29)

Elīna 21.02.2013. 14.38

Nu ja!!!!Sadarbiba,ka Lielbritanija devusi darbu,dzives vietu,skolas un socialo nodrosinajumu tukstosiem latviesu.Paldies jasaka Kameronam.Var mani tulit apriet,bet ta ir realitate!

+1
-2
Atbildēt

0

dawe12121 21.02.2013. 15.18

Tagad dombrovskis varès Kameronam izskaidrot € prieksrocíbas…

0
-4
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu