Dabas koncertzāle atzīta par labāko vides kampaņu Eiropā • IR.lv

Dabas koncertzāle atzīta par labāko vides kampaņu Eiropā

36
Šogad 30.jūnijā ikgadējais bezmaksas pasākums „Dabas koncertzāle” notika Daugavpils novadā Demenes pagastā, kur mīt aizsargājamais sarkanvēdera krupis. Ekrānšāviņš no www.daba.gov.lv

Latvijas multimediālais projekts darbojas jau kopš 2006.gada

Par 2012. gada labāko vides kampaņas projektu Eiropas Savienībā atzīta Latvijas Dabas koncertzāle, kas ir multimediāls pasākums.

Šāds konkurss tiek organizēts ik gadu Eiropas Savienības dalībvalstu vides komunikāciju tīkla („Green Spider Network”) ietvaros. Svinīgā apbalvošana notika Berlīnē, Vācijā.

“Liels ir gandarījums par iegūto balvu, jo tā ir pirmā, ko esam saņēmuši tieši par to mērķi, kādēļ projekts tika radīts – par sabiedrības informēšanu vides jautājumos. Citu valstu vidū Dabas koncertzāles projekts ar profesionalitāti izcēlās tieši daudznozaru kontekstā,” stāsta projekta vadītāja Silvija Nora Kalniņš.

“Mēs, mūziķi, ļoti priecājamies, ka Dabas koncertzāle ir saņēmusi vēl vienu atzinību un šoreiz ne mūzikā. Būt labākajiem kādā jomā Eiropā – tas ir reizē īpatnēji un īpaši,” gandarīts par sasniegumu ir mūziķis Ingus Ulmanis.

Dabas koncertzāle ir multimediāls pasākums, kas ietver dažādas zinātniskās un mākslas darbnīcas, dzejas, foto, video, gaismas un mūzikas priekšnesumus. Šķietami nesavienojamie elementi – zinātne un māksla – Latvijas zinātnes un dažādu mākslas jomu pārstāvju kopīgā darbā kļūst par vienotu veselumu.

Kopš 2006. gada Dabas koncertzāle pulcina cilvēkus dažādās Latvijas vietās, lai iepazīstinātu tos ar īpašām, retām vai arī gluži pretēji – vienkāršām dabas vērtībām.

 

Komentāri (36)

Una Grinberga 01.10.2012. 10.37

Patiešām izcils ģimenes pasākums, kuru personīgi ielieku katra gada vasaras pasākumu sarakstā.

+3
-1
Atbildēt

0

janazakovica 01.10.2012. 10.17

ir.lv kartejo reizi skandina uzvaras dziesmas arzemju latviesu projektiem..tikai ko no taa ir ieguvusi vai iegus sabiedriba..arzemju latviesu nesto rietumu “civilizaciju”… streipa l.freimanes un m.ritina izpildijumaa..neko iznemot ka rietumu slimibas un sergas vini un c.atnesusi seit nav.

0
-8
Atbildēt

3

    Sanšains > janazakovica 01.10.2012. 10.21

    Paklau, nu, šis pasākums taču gan ir nekaitīgs, vai ne tā?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Guncītis > janazakovica 01.10.2012. 17.11

    apsveicu organizātorus ar sasniegumu un ir liels prieks, paldies. Dabas koncertzāle ir kārtējais izcilais kultūras pasākums Latvijā. Tiešām prieks.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > janazakovica 01.10.2012. 10.36

    @krusttēvs
    Kurš tad ir sorosoīds? Sarkanvēdera krupis vai pūšļu fuks?

    +3
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu