Zelta zivtiņa • IR.lv

Zelta zivtiņa

4
Foto — Jānis Saliņš, F64
Anda Burve-Rozīte

Jaunā aktrise Ieva Segliņa (21) gatavojas savai otrajai lielajai lomai – Džuljetai. Režisora Džilindžera iestudētā Šekspīra traģēdija Romeo un Džuljeta janvāra nogalē piedzīvos pirmizrādi Dailes teātrī. Pirmo lielo lomu pie Džilindžera viņa nospēlēja 16 gadu vecumā izrādē Lolita 

Laikmets, kad aktrises bija dīvas, ir beidzies, atzīst jaunā Dailes teātra aktrise. Viņa ir 21 gadu veca un pagājušajā vasarā beigusi leģendārā Maskavas Teātra mākslas augstskolas MHAT režisora Romāna Kozaka kursu. «Agrāk aktrisēm visu laiku bija jāpiedomā, kā viņas izskatās, kā izies no mājas, tagad tiek gaidīta daudz lielāka vienkāršība,» Ieva spriež. Pēdējās nedēļās pirms pirmizrādes viņa ir ļoti aizņemta mēģinājumos. Intervijai jaunā aktrise laipni atradusi stundu brīva laika, ko citādi būtu varējusi pavadīt, mazliet atpūšoties. Teātra grimētavā, kur noris mūsu intervija, Ieva apsēžas pie sava galdiņa – uz tā lomas eksemplārs zilos vākos, trīsdaļīgs spogulis ar spilgtu apgaismojumu. Viņas sacīto par vienkāršību pasvītro pašas glītais, taču vienkāršais tēls – ne pilītes kosmētikas, gaiša jaciņa un bikses. 

Intervijā visu laiku jaunāko Dailes teātra štata aktrisi brīžiem uzlūkoju tieši, brīžiem – spoguļattēlā. Magnētiskā pievilcība, kas jaunajai aktrisei piemīt – un tas nav tikai viņas patīkamais izskats -, bija tā, ko mēģinājumu starplaikā pamanīja Dailes teātra režisors Džilindžers, 2003.gadā viņu sastopot teātra gaitenī. Ievai toreiz bija tikai divpadsmit gadu, ar bērnu ansambli Knīpas un knauķi viņa piedalījās izrādē Īkstīte. Jūsu meita reiz būs aktrise, Ievas mātei toreiz teica Džilindžers. 

Pēc četriem gadiem, kad Ievai bija sešpadsmit, viņš atcerējās jauno dziedātāju un sazvanīja sievieti, lai viņas meitai piedāvātu galveno lomu Vladimira Nabokova lugas Lolita iestudējumā. Tas bija tramplīns visiem turpmākajiem notikumiem Ievas dzīvē, ko pavisam droši var dēvēt par neticami veiksmīgu sakritību ķēdīti. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu