Uguns skulptūru festivāls • IR.lv

Uguns skulptūru festivāls

24
Gints Ivuškāns, f64

Šodien Madonas novada Sarkaņu pagasta Biksērē notiks 4.Uguns skulptūru festivāls “Ugunsūdensroze 2011”, ziņo aģentūra LETA. 

Festivāla tēma šogad “Pirms pasaules radīšanas”, kur mākslinieki dodas “pirms pasaules radīšanas” tēlu meklējumos dažādas kultūrās un savā fantāzijā, aģentūra LETA noskaidroja Madonas novada domē.

Šis uguns skulptūru festivāls ir iecerēts kā brīnumains rituāls, kas skatītāju vēlreiz aizved līdz pasaules radīšanas notikumam. Festivāla laikā mākslinieki pēc savas ieceres rada četras skulptūras, kas atveido dažādus tēlus un spēkus, kas bija pirms pasaules radīšanas, un piedalījās šajā lielajā notikumā gan to atbalstot, gan tam pretojoties.

Kā pēdējā tiek iededzināta piektā skulptūra, kuras veidošanā piedalās gan visi mākslinieki, gan tiek aicināti piedalīties visi skatītāji. Šī skulptūra simbolizē tieši pasaules radīšanas mirkli. Un tā kā katrs apmeklētājs ir iesaistījies kopējās skulptūras radīšanā, tad viņš tiešā veidā piedalās radīšanas procesā. Tā visi festivāla skatītāji kļūst par radītājiem un kļūst arī atbildīgi par to, kāda ir šī pasaule.

Festivāla radošo darbu vadīs Kārlis Īle. Kopā ar viņu strādās Maija Puncule, Gundega Evelone, Andris Landaus, Andris Džiguns, Gundars Kozlovskis, Armands un Armands Vecvanagi, Agnese Rudzīte un lietuviešu mākslinieks Donats Mockus.

Pasākumu kuplinās folkloras kopa “Vērtumnieki”, uguns žonglieri, mūziķi Nila Īles vadībā. Pirmo gadu festivālā ir plānota ieejas maksa – malkas pagale, kas paredzēta kopīgās skulptūras iededzināšanai. Malkas pagali būs iespēja arī par ziedojumu iegādāties uz vietas.

Festivālu atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds, Madonas novada dome, Sarkaņu pagasta pārvalde un vietējie uzņēmēji.

 

Komentāri (24)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu