Maģisko smilšu festivāls • IR.lv

Maģisko smilšu festivāls

20

Šovasar AB dambis kļūs par mājvietu Latvijas lielākajai smilšu kastei, kur savas fantāzijas īstenos gan profesionāli tēlnieki, gan ikviens, kuram būs vēlme pamēģināt savus spēkus smilšu skulptūru veidošanā. 

“Festivāls „Magic Sand” kopš 2007. gada regulāri notika Jūrmalā, pulcējot starptautisku atzinību guvušus profesionālus tēlniekus. Savukārt 2008. gadā tēlnieki no dažādām pasaules valstīm Liepājā veidoja Baltijas valstīs lielāko smilšu skulptūru, kas bija veltīta Durbes kaujai 13. gadsimtā. 

Tagad beidzot ir pienākusi kārta Rīgai. No 19. jūnija līdz 12. septembrim uz AB dambja skatītājiem būs atvērts radošais smilšu skulptūru festivāla „Magic Sand Riga” parks, kura galvenais moto ir „Tici vai nē”. 

„Tici vai nē” – tas ir izaicinājums mūsu priekšstatiem par to, ko var izveidot no tāda materiāla kā smiltis. Divpadsmit profesionāli tēlnieki no visas pasaules sacentīsies savā meistarībā, cenšoties izveidot skulptūras, kas pārsteigs ar savu tematiku, lielumu, neparasto formu un smalkām detaļām, tādējādi pierādot, ka smilšu tēlniecība ir neparasta un pārsteidzoša māksla. 

Jau šonedēļ uz AB dambja tiek veidoti smilšu bloki. Savukārt nākamajā pirmdienā, 13. jūnijā, no tiem skulptūras sāks veidot tēlnieki. Jau no piektdienas, 17. jūnija, skatītāji varēs klātienē vērot kā profestionālie tēlnieki pabeidz savas smilšu skulptūras. Tāpat festivāla laikā darbosies vērienīga smilšu skulptūru meistardarbnīca “Magic Sand Games”, kurā ikviens vai nu paša spēkiem vai profesionāļu vadībā no iepriekš sagatavotiem smilšu blokiem varēs veidot savu skulptūru. Radošajā smilšu skulptūru parkā tiks piedāvātas arī dažādas aizraujošas iknedēļas pasākumu programmas gan lieliem, gan maziem. 

“Šovasar visus aicinām būt radošiem, attīstīt savus talantus, iedvesmojošā vietā uz AB dambja trauksmainās Rīgas centrā. Blakus profesionālo tēlnieku veidotajām smilšu skulptūrām, būs iespēja piedalīties meistardarbnīcās, veidot savu smilšu meistardarbu, vienlaikus baudot Vecrīgas panorāmu un Daugavas tuvumu. Tā ir iespēja, ko šovasar noteikti vajag izmantot,” saka  „Magic Sand Riga” producents Reinis Druvietis. 

“Magic Sand Riga 2011” ir viens no pirmajiem pilotprojektiem “Rīga – Eiropas kultūras galvaspilsēta – 2014” programmai. Tās ietvaros 2014. gadā tiks veidota lielākā Eiropas “smilšu kaste”, kurā aicināsim spēlēties un radoši izpausties gan profesionālus māksliniekus, gan visus interesentus. Mijiedarbojoties dažādām mākslas nozarēm, spēle norisināsies visa gada garumā gan virtuālajā, gan reālajā pasaulē.

Komentāri (20)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu