Hodorkovskis un Ļebedevs pieprasa pirmstermiņa atbrīvošanu • IR.lv

Hodorkovskis un Ļebedevs pieprasa pirmstermiņa atbrīvošanu

38
Attēlā: (no labās) Ļebedevs un Hodorkovskis
Gundega Šķēla

Notiesātie izcietuši vairāk nekā pusi no piespriestā soda, tāpēc var pieprasīt atbrīvošanu

Bijušais Krievijas naftas lielfirmas “Jukos” vadītājs Mihails Hodorkovskis un viņa darījumu partneris, Maskavas finanšu apvienības “Menatep” vadītājs Platons Ļebedevs vērsušies tiesā ar iesniegumu par pirmstermiņa atbrīvošanu no apcietinājuma, neatzīstot savu vainu naftas zagšanā, norādīts preses centra mājaslapā, ziņo aģentūras LETA un LENTA.RU

Saskaņā ar Krievijas Konstitucionālās tiesas skaidrojumu un Krievijas Kriminālkodeksu, notiesātajiem, pēc puses no piespriestā cietumsoda izciešanas, ir tiesības pieprasīt nosacītu pirmstermiņa atbrīvošanu, neatzīstot savu vainu. Hodorkovskis un Ļebedevs ir izcietuši vairāk nekā pusi viņiem piespriestā cietumsoda.

Hodorkovska lūgumā norādīts, ka “no piespriestajiem 13 gadiem es esmu izcietis vairāk nekā 7,5”. Tāpat, Hodorkovskis informējis, ka neatzīst savu vainu un turpinās apstrīdēt tiesas lēmumu.

Hodorkovskis lūgumu iesniedzis pagājušajā piektdienā, savukārt Ļebedevs – pirmdien. Pašlaik Hodorkovskis un Ļebedevs atrodas izmeklēšanas izolatorā “Matrosskaja tišina” Maskavā.

Ir.lv jau ziņoja, ka Maskavas Hamovņiku rajona tiesa 2010.gada decembrī Hodorkovskim un Ļebedevam, saistībā ar apsūdzībām par 200 miljonu tonnu naftas piesavināšanos un iegūtās peļņas legalizēšanu, katram piesprieda 14 gadu ieslodzījumu kolonijā. Ņemot vērā iepriekšējos tiesas procesus, cietumsoda termiņš beigsies 2017.gadā.

Maskavas pilsētas tiesa abiem apsūdzētajiem ir mīkstinājusi piespriesto sodu par vienu gadu, tādējādi Hodorkovskis un Ļebedevs varētu iznākt brīvībā 2016.gadā.

 

Komentāri (38)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu