Ekspresīvais performances festivāls klubā "Piens" • IR.lv

Ekspresīvais performances festivāls klubā “Piens”

33

Piektdien, 27. maija plkst. 19.00 vakarā, klubā Piens kultūras cienītāji aicināti uz mobilo performances mākslas festivālu Diverse Universe VII, kas Rīgā ierodas jau 3. gadu, lai parādītu pārsteidzošo un iedvesmojošo, radikālās performances labāko garšu. Ieeja pasākumā ir par brīvu.

Festivāla organizatori ir leģendārā igauņu performances mākslas grupa Non Grata un tās veidotājs Anonymous Boh, kas ir kodols ceļojošajam festivālam. Uz festivāla laiku viņš veido starptautisku performances mākslinieku grupu un demonstrē publikai ekspresīvi un radikālu izpausmi laikā un telpā.

Diverse Universe veicina starpnozaru savstarpēju bagātināšanos starp dažādu tautību māksliniekiem atverot robežas mūsdienu performances praksei. Visās valstīs tas parasti provocē publiku ar jauniem darbiem – emocionāli un pārdomāti ar reaģējot uz pašreizējo laiku.

Rīgā skatītājiem būs iespēja redzēt grupu Non Grata no Igaunijas, Steve Vanoni no ASV, īru mākslinieku Myk Henry no ASV, Franču tehno mūziķii 1KA, izraēliešu mākslinieku Dovrat Meron, Marcus Vinicius no Brazīlijas un AUSEKLIC/USINS no Latvijas. 

Kopumā festivāls norisinās 8 nedēļas, piestājot 17 lielākajās Eiropas pilsētās – Parīzē, Londonā, Stokholmā, Oslo, Tallinā, Rīgā,  apvienojot  vairāk kā 200 mākslinieku un 15 000 skatītāju.

 “Think international, agitate local” skan festivāla devīze. Non Grata sadarbojas ar starptautiskajiem domubiedriem un organizatoriem, tai skaitā, izmantojot Nordic Culture Point atbalstīto kultūras tīklu Ziemeļu valstīs.

Festivāla sadarbības partneri Latvijā – Latvijas Performances Mākslas Savienība www.performance.lv

Komentāri (33)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu