Antoņenko LU aulā • IR.lv

Antoņenko LU aulā

30

Operdziedātājs Aleksandrs Antoņenko kopā ar Latvijas Radio kori diriģenta Sigvarda Kļavas vadībā šodien plkst.19.30 sniegs koncertu Latvijas Universitātes Lielajā aulā, aģentūru LETA informēja “Latvijas koncertu” sabiedrisko attiecību vadītāja Rinta Bružēvica.

“Latvijas koncerti” piedāvā koncertprogrammu “Krievu romantika” visiem, kas labprāt mēdz ielūkoties krievu dvēseles noslēpumainajos dziļumos. Koncertos piedalīsies arī soliste Ieva Ezeriete (soprāns), pianisti Aldis Liepiņš un Mārtiņš Zilberts, kā arī Edgars Saksons un Ivo Krūskops (sitaminstrumenti).

Koncerta pirmajā daļā “Ziemas dārzs” skanēs fragmenti no sulīgu eļļas skaņu gleznu meistara Valērija Gavriļina monumentālās kora simfonijas “Zvani” un apcerīgā mistiķa Jurija Faļika dziesmas soprānam, tenoram un korim. Koncerta otrā daļa – “Sviridova vainags” – pilnībā veltīta Georgijam Sviridovam – vienam no spēcīgākajiem un oriģinālākajiem krievu mūzikas pārstāvjiem 20.gadsimta otrajā pusē.

Koncerta ieceres autors Sigvards Kļava izveidojis Sviridova dziesmu montāžu un nosaucis to par “Sviridova vainagu”, atsaucoties uz paša komponista savulaik sacerēto “Puškina vainagu”.

Aleksandrs Antoņenko (1975) šobrīd ir viens no pieprasītākajiem tenoriem pasaules lielākajos opernamos. 2009./2010.gada sezonā guvis panākumus Parīzes Bastīlijas operā un Berlīnes Vācu operā (Kavaradosi), Oslo operā (Dons Hosē), Drēzdenes “Semperoper” (Otello), Bavārijas Valsts operā (Ismails). Uzstājies Vīnes Valsts operā un Stokholmas Karaliskajā operā (Hermanis), Ņujorkas Metropolitēna operā (Luidži, Dmitrijs).

Dziedātājs saņēmis “Lielo mūzikas balvu 2003” par sniegumu operizrādēs un Džuzepes Verdi “Rekviēma” atskaņojumā.

Antoņenko vokālās studijas sācis Jāzepa Mediņa mūzikas vidusskolā pie Margaritas Gruzdjevas, pēc tam mācījies Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā Arvīda Lustes klasē. 1998.gadā debitēja Latvijas Nacionālajā operā iestudētajā “Alčīnā” (Oberto), vēlāk dziedāja operās “Dons Žuans” (Dons Otavio), “Jevgeņijs Oņegins” (Ļenskis), “Bohēma” (Rūdolfs), “Traviata” (Alfrēdo), “Pīķa dāma” (Hermanis), “Mcenskas apriņķa lēdija Makbeta” (Sergejs).

Ar šo projektu “Latvijas koncerti” sāk sadarbību ar Cēsu un Rēzeknes pašvaldībām ar mērķi nodrošināt regulāru koncertdarbību šajās pilsētās, kur drīzumā tiks atklātas jaunas koncertzāles – Rēzeknē koncertzāle tiks atklāta 2012.gada vasarā, bet Cēsīs 2013.gada rudenī.

Komentāri (30)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu