Mēģina uzspridzināt bankas darbinieci • IR.lv

Mēģina uzspridzināt bankas darbinieci

22
Foto: Kaspars Krafts, F64

Zem automašīnas novietotā sprāgstviela neeksplodēja

Šorīt Rīgā, Gaujas ielā, noticis nesekmīgs mēģinājums uzspridzināt kādas komercbankas darbinieci, aģentūra LETA noskaidroja notikuma vietā.

Incidents noticis neilgi pēc plkst.9, kad 1985.gadā dzimusī sieviete iekāpusi savā automašīnā “Mercedes Benz” un sākusi braukt. Pēc sievietes stāstītā, viņa izdzirdējusi blīkšķim līdzīgu troksni un uzreiz apstājusies.

Izkāpjot no automašīnas, viņa zemē pamanījusi aizdomīgu priekšmetu un izsaukusi policiju, kas konstatēja, ka tas ir spridzeklis.Visticamāk, spridzeklis bija piestiprināts zem automašīnas. Mehānisms nav nostrādājis, un sprāgstviela neeksplodēja, bet uzsprādzis tikai detonators.

Patlaban policijas eksperti noskaidro spridzekļa jaudu.

Automašīnā, kuru šorīt nesekmīgi mēģināja uzspridzināt Rīgā, Gaujas ielā, kopumā atradās trīs cilvēki – vīrietis, sieviete un viņu piecus gadus vecais bērns, stāstīja cietusī Jeļizaveta Čelnokova.

Sieviete pastāstīja, ka strādā kādā bankā, bet vīrs darbojoties gaļas biznesā – “tirgo svaigu gaļu”. Ar automašīnu regulāri braukuši abi. Sieviete atzina, ka viņai neesot nekādu versiju, kurš un kāpēc varētu būt vēlējies viņas vai vīra nāvi.

Cietusī pastāstīja, ka no rīta gatavojusies braukt uz darbu – viņa izgājusi no mājas, iedarbinājusi automašīnu, lai tā iesiltu, un, gaidot vīru, nedaudz pastaigājusies ar bērnu. Tad visi trīs iekāpuši mašīnā. Sākot braucienu, atskanējis nelielam sprādzienam līdzīgs troksnis un no automašīnas riteņa izkritis paprāvs sainis.

Sieviete ar vīru izkāpuši no automašīnas, apskatījuši priekšmetu un paspārdījuši to ar kāju. Tobrīd ne viņa, ne vīrs nav iedomājušies, ka tas varētu būt sprādzienbīstams priekšmets, un tikai vēlāk no izsauktajiem policijas ekspertiem viņi uzzinājuši, ka sainī varētu būt aptuveni puskilograms trotila.

Incidents noticis iepretim namam Gaujas ielā 33 neilgi pirms plkst.9. Visticamāk, spridzeklis bija piestiprināts zem pavecās automašīnas “Mercedes Benz”. Mehānisms nav nostrādājis, un sprāgstviela neeksplodēja, bet uzsprādzis tikai detonators. Vēl tiek pētīts, kāpēc nav nostrādājis palaišanas mehānisms, – tādējādi izdevies izvairīties no upuriem.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāve Sigita Pildava informēja, ka, zem automašīnas konstatējot aizdomīgo priekšmetu, uz notikuma vietu tika izsaukta specvienība “Omega”, kuras darbinieki konstatēja, ka priekšmets varētu būt improvizēta sprāgstierīce.

Policijā sākts kriminālprocess par slepkavības mēģinājumu īpaši smagā veidā. Procesu pārņēmusi policijas Rīgas reģiona pārvalde.

 

Komentāri (22)

gita_binane 21.04.2011. 16.07

Virsrakstā “bankas darbinieci”, bet tekstā ne kas pa banku, ne kas pa amatu. Kapēc tad nelika “mēģina uzspridzināt ģimeni” vai “mēģina uzspridzināt gaļas tirgotāju”. Vispār vienīgais, ko te pavisam pareizi būtu bijis rakstīt, ka “mēģina uzspridzināt mašīnu”. Bet galvenais jau ir skanīgs virsraksts un saturs, kā jau Latvijā, pie kājas.

+6
0
Atbildēt

2

    Janka, Janic > gita_binane 21.04.2011. 17.10

    raksta autors anoniims , citos meedijos nav mineets ko konkreeti gribeejuši ielaist pa taisno Dievam pa logiem iekšaa ,…

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Tane-Dane > gita_binane 22.04.2011. 18.35

    Vēl skanīgāk būtu:”mācījās spridzināt vecu mersedesu”

    +1
    0
    Atbildēt

    0

lebronj2356 21.04.2011. 17.39

Rīcība jau cūciska, bet kriminālās aprindas jau tāpat nevienu nespridzina, tā kā būs tur kas apakšā. Tā ”svaigās gaļas tirdzniecība” arī izklausās aizdomīgi….bet par to bankas darbinieci pilnīgs nonsenss…iespējams arī strāda par klientu apkalpotāju – bet tādas jau nevienu neinteresē, varbūt kādu maniaku izņemot !

0
0
Atbildēt

0

janazakovica 22.04.2011. 01.10

muktupavelam bija dziesma par sarkanu mersedesu…

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu