Pērn ārvalstu filmu producenti Rīgā atstājuši 5 miljonus latu • IR.lv

Pērn ārvalstu filmu producenti Rīgā atstājuši 5 miljonus latu

29
Indijā uz dzelzceļa sliedēm ik gadu iet bojā 15 000 cilvēku. Zemo drošības standartu dēļ gājēji bieži šķērso sliedes neatļautās vietās, un Mumbajā vien ik gadu šādā veidā dzīvību zaudē aptuveni 6000 cilvēku. Indijas dzelzceļš dienā pārvadā 18 miljonus cilvēku.

Līdzfinansējuma saņemšanai šogad apstiprinātas septiņas filmas

Pateicoties pagājušajā gadā realizētajam “Rīgas filmu fondam”, Rīgā notika vairāku ārvalstu filmu uzņemšanas, līdz ar to ārvalstu filmu producenti Rīgā atstāja aptuveni 5 līdz 5,5 miljonus latu, informējusi Nacionālā kino centra vadītāja Ilze Gailīte-Holmberga, vēsta aģentūra LETA.

“Rīgas filmu fonda” kā līdzfinansējums ārvalstu finansējuma piesaistīšanai tieši kino jomā, it sevišķi pašreizējā situācijā, kad valsts atbalsts kino ir tik neliels, ir ļoti nozīmīgs. Tā ir arī iespēja liela finansējuma piesaistei Rīgai kā pilsētai, pauda Gailīte-Holmberga.

“Rīgā un Latvijā savas filmas, piemēram, uzņem indieši un korejieši, līdz ar to Rīgas vārds tiek nests pasaulē. Arī atzinīgus vārdus par Latvijas filmu profesionāļiem esam dzirdējuši, kuriem ir ārkārtīgi augsts profesionālais līmenis, līdz ar to viņi ir arī konkurētspējīgi,” sacīja Nacionālā kino centra vadītāja.

Rīgas dome konkursa uzvarētājiem atmaksās 7%-15% no uzņemšanas laikā iztērētās naudas Rīgā.

Šogad visvairāk punktu piešķīrusi SIA “Baltic Pine Films” pieteiktajai filmai “Valanders: Rīgas suņi” (“The Dogs of Riga”), kas būs kopražojums ar Lielbritānijas kompāniju “Left Bank Pictures”. Filmas veidotāji Rīgā plāno iztērēt vairāk nekā vienu miljonu latu, no kuriem 78 000 latu tiks atvēlēti honorāriem.

Tāpat finansējums piešķirts trīs “Film Angels studio” filmu projektu pieteikumiem. Sadarbībā ar Korejas producentu kompāniju “Directors Inc” taps filma “Mans ceļš” (“My way”), kuru laikā ārvalstu producenti plāno iztērēt vairāk nekā 910 000 latu; kopražojumā ar Vācijas kompāniju “Rohfilm” tiks filmēta “Budas mazais pirksts” (“Buddha’s Little Finger”), bet ar Somijas kompāniju “Kinotar Oy” uzņems filmu “Ciklopi” (“The Cyclops”).

Līdzfinansējums apstiprināts arī SIA “Filmu studija Rija” pieteikumam filmai “Miglā” (“In the fog”), kas būs vairāku valstu kopražojums. Filmas veidotāji Latvijā plāno tērēt 527 000 latu, no kuriem 48 000 latu būs honorāri, bet līdzfinansējums paredzēts līdz 68 523 latiem.

Tāpat tiks atbalstīts arī SIA “Ego Media” pieteikums kopražojumam ar kompāniju “Statement Film ApS” filmai “Cilvēks, kas izglāba pasauli” (“The Man Who Saved the World”), kā arī SIA “Boheme International” pieteiktajai filmai “Apgabala drāmas teātris” (“Obldramteatr”), kas ir kopražojums ar kompāniju “Forte Fortissimo Films”.

Komentāri (29)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu