Dombrovskis un Brigmanis nekomentē afgāņu heroīna peļņu • IR.lv

Dombrovskis un Brigmanis nekomentē afgāņu heroīna peļņu

40
Foto: Nora Krevneva, F64
Indra Sprance

Premjerministrs un ZZS frakcijas vadītājs nekomentē Lemberga izteikumos

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (“Vienotība”) un  Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis nevēlas komentēt Ventspils mēra Aivara Lemberga (“Latvijai un Ventspilij”) izteikumus reģionālajā laikrakstā “Ventas Balss”, kuros izskan pārmetumi Latvijas valdībai, ka pēc koalīcijas spēku uzvaras Afganistānā Latvija nav tikusi pie heroīna peļņas daļas, bet Irākā nav dabūjusi nevienu naftas lauku.

Lūgts paust viedokli par koalīcijas partnera Lemberga izteikumiem, Dombrovskis smaidot Ir.lv atbildēja: “Nu, ko es varu tur  vēl nokomentēt…”

Uz Ir.lv jautājumu, vai Brigmanis pievienojas Lemberga viedoklim, ka Latvijai vajadzēja saņemt peļņas daļu no Afganistānas heroīna, ZZS frakcijas vadītājs atbildēja, ka nevar komentēt šos izteikumus, jo, pirmkārt, viņš nav iepazinies ar šo interviju, otrkārt, par to nav runāts frakcijā.

Lai arī Brigmanis nevēlējās “iedziļināties detaļās”, tomēr viņš uzsvēra, ka piekrīt Lemberga viedoklim, ka Latvija pārāk maz saņēmusi atpakaļ no līdzdalības dažādās NATO misijās. “Kāpēc nevarētu palielināt kravu apgrozību caur Latviju?” vaicāja Brigmanis.

Savukārt uz jautājumu, vai ZZS atbalsta atbalsta Latvijas karavīru līdzdalību NATO operācijās Lībijā, Brigmanis atbildēja, ka šajā jautājumā piekrīt Lembergam. Pēc viņa domām, Latvija kā maza valsts jau veic pietiekošu ieguldījumu NATO operācijās, tomēr, ja vienošanās ar NATO paredzot līdzdalību, tad saistības esot jāpilda.

Jau vēstīts, ka Lembergs iesaka Latvijai neiesaistīties sabiedroto operācijās Lībijā tikmēr, kamēr nav konkrētas vienošanās, kuras naftas atradnes būs Latvijai. “Mums daudz nevajag, bet mazliet vajag, jo savādāk ir grūti,” intervijā reģionālajā laikrakstā “Ventas Balss” sacīja Lembergs.

Viņš arī pārmet Latvijas valdībai, ka pēc koalīcijas spēku uzvaras Afganistānā Latvija nav tikusi pie heroīna peļņas daļas, bet Irākā nav dabūjusi nevienu naftas lauku.

“Karojām Irākā, uzvarējām, pīrāgu sadalīja citi. Mums no naftas atradnēm netika nekas. Kas tā ir veiksme vai neveiksme? Neveiksme, ja pie laupījuma sadales nedabū neko, tad tu esi švaks laupītājs. Un esi neveiksmīgi izvēlējies savus partnerus. Afganistānā arī. Tikām pie varas tur, nafta švaka, bet tur galvenais ir tas, ka 90% pasaules heroīna tiek ražots Afganistānā. Tas maksā milzu naudu. Jautājums, cik no šī laupījuma ir Latvijai? Kāda valdība bija pie varas? Dombrovska. Tātad, tā ir atbildīga par to, ka no Afganistānas kara laupījuma mums nav nekā.”

Lembergs iesaka Latvijai neiesaistīties sabiedroto operācijās Lībijā tikmēr, kamēr nav konkrētas vienošanās, kuras naftas atradnes būs Latvijai. “Mums daudz nevajag, bet mazliet vajag, jo savādāk ir grūti,” saka mērs.

Komentāri (40)

janazakovica 28.03.2011. 14.58

zurnalistiem vajadzetu turpinat vajat lembergu par sim vina gudribam..lai sniedz pieradijumus par to ko kads un uz ka ir nopelnijis..jo butibaa ta ir nato valstu un to misiju smaga nomelnosana..ne tev zagligais bledi par to spriest..tauta tevi ludz atrak nomirsti un atskaities par izdarito tur augsaa.

+14
-1
Atbildēt

2

Janka, Janic 28.03.2011. 15.10

šim partijas sekretaaram , pieminekļu apganītājam nedriikst buut sava viedokļa , kurš nav saskaņots ar partijas iipašnieku smagajos kriminaalnoziegumos apsuudzeeto prezidenta alias premjera kandidaatu bez paraksta tiesiibaam patreizeejaa Ventspils meera amataa esošo Lembergu , personas kods šai gadiijumaa nav no svara…

+15
-2
Atbildēt

1

    austrisv > Janka, Janic 29.03.2011. 14.17

    Tāpēc, ka nerakstām personas kodu, arī varam brīvi kritizēt Lembi, jo precidents ir bijis.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

Aivars Krauklis 28.03.2011. 15.33

Brigmanim… viedoklis…, kas te – humora žurnāls, vai? Vēl tikai b.Līdakam vajadzēja pajautāt.

+13
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu