"Latvenergo" tarifu lietu skatīs arī pēc Neo prasības • IR.lv

“Latvenergo” tarifu lietu skatīs arī pēc Neo prasības

23
Gatis Gierts, F64

Tarifus tiesā apstrīdējušas Skrīveru, Ogres, Ķekavas, Ķeguma, Baldones un Mārupes pašvaldības

Administratīvā apgabaltiesa pirmdien pieņēmusi izskatīšanai arī Ilmāra Poikāna pieteikumu un ierosinājusi administratīvo lietu par Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) padomes lēmumu par Latvijas energokompānijas “Latvenergo” jaunajiem elektroenerģijas tarifiem, aģentūrai BNS pavēstīja tiesas priekšsēdētāja palīdze Līga Trubiņa.

Lietu izskatīs šā gada 20.aprīlī. Tiesas lēmumā gan nav precizēts, par kādu pagaidu aizsardzības līdzekli tiks lemts.

Administratīvajā apgabaltiesā patlaban saņemti sešu pašvaldību – Skrīveru, Ogres, Ķekavas, Ķeguma, Baldones un Mārupes – pieteikumi par jaunajiem “Latvenergo” tarifiem, vēsta aģentūra LETA.

Trubiņa atzīmēja, ka tiesa vēl nav izlēmusi, vai pašvaldību pieteikumus pieņemt un ierosināt administratīvās lietas. Viņa informēja, ka saņemts arī SIA “Sātiņi-S” pieteikums par jaunajiem “Latvenergo” tarifiem, taču arī par tā pieņemšanu un lietas ierosināšanu vēl nav izlemts.

17.martā tiesa pieņēma izskatīšanai deputātes Ritas Strodes pieteikumu, kā arī noteica, ka 14.aprīlī tiesas sēdē tiks izskatīts viņas lūgums par pagaidu noregulējuma piemērošanu šajā lietā. Ņemot vērā, ka līdz tiesas sprieduma spēkā stāšanās brīdim “Latvenergo” tarifus vairākus mēnešus var piemērot, viņa pieteikumā tiesai lūdza noteikt pagaidu noregulējumu, aizliedzot jauno tarifu piemērošanu.

Jaunais tarifu plāns paredz 1200 kilovatstundu (kWh) patēriņa limitu gada garumā no šī gada 1.aprīļa, par kuru mājsaimniecībām saglabātos pašreizējais tarifs 8,25 santīmi. Virs šī limita patērētās elektrības tarifs būtu 10,74 santīmi. Energokompānija šādu robežu noteikusi, vadoties pēc pašas fiksētajiem datiem, ka puse mājsaimniecību tērē līdz 100 kWh mēnesī, gadā nepārsniedzot minēto apjomu. Pēc iedzīvotāju un Labklājības ministrijas iebildumiem “Latvenergo” paziņoja, ka ģimenēm ar bērniem izdevumus par elektrību varētu mazināt, izmantojot pērn ieviestajai līdzīgu atbalsta programmu.

Komentāri (23)

austrisv 21.03.2011. 16.09

Priecājos, ka NEO pieteikums pieņemts!Cerība mirst pēdējā!

+2
-1
Atbildēt

1

inghem65 21.03.2011. 16.32

Materiāli – pieteikums tiesai http://bit.ly/eIPgzh , lūgums par pagaidu tiesas aizsardzības līdzekļu piemērošanu http://bit.ly/dLnHAg

Taču jāatceras, ka administratīvā tiesa nevar atrisināt problēmu pēc būtības. Skat vairāk blogā – Par apšaubāmo Latvenergo jauno tarifu atcelšanu – http://bit.ly/fFkEIB

+2
-1
Atbildēt

1

Agnese Lûse 21.03.2011. 18.25

Kam nav slinkums un ir vēlme pēc popularitātes,lūdzu izņemiet savas kārtas numuriņu un stājaties rindā,lai iesūdzētu Latvenergo tiesā !
Bet ja nopietni,vai tad visi prasītaji nevar apvienoties un iesniegt kā vienu prasību ?Tagad notiek identiski ,kas ar pensijām Satversmes Tiesā,kur Kūtris lūdza katram nerakstīt (analogiskas)prasības!
Tiesas jau tā ir pārslogotas un katra prasību izskatīšana taču maksā valsts naudu !

+1
-1
Atbildēt

2

    egfoto > Agnese Lûse 21.03.2011. 19.31

    Kāpēc apvienoties, ja par 20,- ls valsts nodevu var tādu popularitāti dabūt.
    Nebūšu izbrīnīts, ja rīt tādu pašu iesniegumu tiesai iesniegs Loskutovs.

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    Ginta Tropa > Agnese Lûse 21.03.2011. 20.19

    http://youtu.be/23IPAP0pEv4 NEVIENAM NEPATĪK CENU PIEAUGUMS

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu