Lemberga advokātam izsaka brīdinājumu • IR.lv

Lemberga advokātam izsaka brīdinājumu

17
Aivars Lembergs un advokāts Raimonds Krastiņš, foto: Raimonds Vīksne/f64
Anita Brauna

 Tiesa uzskata, ka advokāts Krastiņš ļaunprātīgi izmantojis savas tiesības 

Tiesa, izskatot tā dēvēto Aivara Lemberga krimināllietu, ir daļēji apmierinājusi valsts apsūdzības lūgumu un Lemberga advokātam Raimondam Krastiņam izteikusi brīdinājumu par vairākkārtēju savu aizstāvja tiesību ļaunprātīgu izmantošanu. Tiesa gan nav aizliegusi Krastiņam pratināt cietušo Vladimiru Krastiņu, kā to lūdza prokuratūras pārstāvji. 

Ir.lv aptaujātie juristi nevarēja atcerēties gadījumu, kad Latvijas tiesu praksē faktiski par tiesas procesa novilcināšanu advokātam tiek piemērota procesuālā sankcija brīdinājums. 

Kā ir.lv uzzināja no procesa dalībniekiem, tiesa secinājusi, ka Raimonds Krastiņš vairākkārt uzdevis cietušajam jautājumus, zinot, ka tie jau ir bijuši uzdoti un atbildes saņemtas. Tāpat tiesa norādījusi, ka advokāts pratināšanā pielieto nepieņemamu metodi – psiholoģisko ietekmēšanu. Proti, uzdodot jautājumus, viņš sagroza izmeklēšanā iegūtos pierādījumus un liecības. Advokātam arī pārmet formālu jautājumu uzdošanu. Visbeidzot, tiesa atzinusi, ka Raimonds Krastiņš ir pavirši izturējies pret savu pienākumu pildīšanu un traucējis kriminālprocesā noteikto kārtību. 

Žurnāls Ir rakstīja, ka tā dēvētās Lemberga lietas izskatīšana notiek neparasti lēni, pusotra gada laikā ir pilnībā nopratināti tikai divi liecinieki. Cietušā Vladimira Krastiņa pratināšana ieilgusi kopš oktobra, un pašlaik viņu iztaujā aizstāvība. Tiesas prāva izceļas arī ar daudziem pušu iesniegtiem lūgumiem, iebildumiem un noraidījumiem. Lembergs noliedza, ka viņš speciāli novilcina prāvu. 

Lembergs šajā kriminālprocesā apsūdzēts par kukuļņemšanu, noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu, dienesta viltojumu, piedalīšanos amatpersonai aizliegtos darījumos, ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu. Lietu izskata tiesa tiesneša Borisa Geimana vadībā.

Komentāri (17)

austrisv 04.02.2011. 19.07

Ar mūsu tiesu sistēmu nav kaut kas kārtībā, ka nevar notiesāt šo hūtaini, par kura krapniecisko darbību un naudas atmazgāšanu esot tik daudz pierādījumu savākts no Šveices, no Britānijas, no Lihtenšteinas, bet šitais blēdis vēl plātās un diriģē valdību!
Kad tā klaunāde vienreiz beigsies un noziedznieks saņems pelnīto sodu!

+24
-1
Atbildēt

4

    vaverer > austrisv 05.02.2011. 00.28

    Tas, ka tiesa vainiiga, ir loti sekls secinajums. Varbut tomer vajadzetu aizdomaties, ka tiesa piemero Saeimas izdotus likumus… Un diemzel kriminaltiesibas nepastav principi, kas pakaiteetu apsuudzeetajam…

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Janka, Janic > austrisv 06.02.2011. 17.18

    kaa Lembi var notiesaat , ja viņš par to lai paliktu briiviibaa jau izmetis 7 miljonus ls , saeimas tipendiaatiem , kuri attieciigi pilaboja likumus kas straadaa noziedzniekamm par labu … muusu tiesu ķeeķi ir pakaartoti lai izpestiit babaatos klientus no cietu,soda , paskatiisimies , kaa tagad ņemsies ap kraatiņaa iemesto de Vaškeviču , neticu ka šo ķeers taisna tiesa , mums taadas nav kura vareetu tureeties pretim mafijai.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    www.vecamate.lv > austrisv 04.02.2011. 19.59

    Manprāt,kad pie mums savlaik parādījās tēze ” tiesu neatkarība” visu sugu LV šmaukļiem iezaigojās actiņas :)Tā ir kad aborigēniem granātu iedod.Gribējās re baigos rietumus tēlot,kur simtiem gadus sistēma slīpēta, kamēr pie mums no sovjetu koka svaigi nobirušie.Vēl čakli pielabo,pačakarē ,piecep tūkstošus pretrunīgu ” normatīvu”, un gatavs.Virziens jau pareizs, tikai ilgi vēl,ļoti ilgi līdz likuma gars taps tikpat lietojams kā burtiņš.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    mary75 > austrisv 05.02.2011. 10.16

    Mums ar visu valsti nav kārtība, nevar būt ideāla tiesa totāli korumpētā valstī, kur korupcija ir sistēma, nevis izņēmums. un sākas jau ar likumdošanu.
    Bez tam Lembergs jau parādīja, ka viņš neko neaizmirst un ir atriebīgs, kurš tad gribēs lekt ar pieri sienā?
    Failed state, gandrīz vai.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

Pauls Puķītis 04.02.2011. 20.09

ku-kuu man šķiet, pienācis laiks Paulam dziesmu radīt:

Meži meži
Puzes meži
Ļaujiet man
Vēl padomāt

Rīt vai parīt ,
A, moš, aizparīt!?
Tiesas priekšā,
Patiesība jāstāsta

Tiesas kungs man bargi jautās:
Cik jūs esiet laupītāj’?
;)

+6
-1
Atbildēt

0

ivetao2007 04.02.2011. 23.25

Kad Ventspilī nojauca pēdejo Latvijas velotreku, par spīti, ka mums ir olimpiskie medaļnieki un pasaules uzvarētāji, un uzcēla halli ar stadionu, es ieteicu olimpisko centru nosaukt olimpiskā uzvarētāja Daiņa Kūlas vārdā. Un aisūtiju vienreizēja bildes, kur fiksētas Daiņa Kūlas olimpiskā uzvara, Uzvara studentu universiāde , medaļas [vienīgā] iegūšana vieglatlētikas pasaules meistarībā Helsinkos. Lembergs atsūtija birokratiski atbildi bez atbildes. Bez paldies par bildēm. Personīgā sarunā es Lembergam teicu: – Jus vēsturē paliksiet melnais caurums Ventspilij, es arī pazudīšu no vēstures, bet Daiņa Kūlas vārds, kamēr eksistē civilizācija, būs ierakstīts vēsturē zelta burtiem reizē ar Ventspili. To Lembergs nespēja saprast. Es domāju, ka tāda nepateicība savas pilsētas pasaulē atzītam varonim, nevar palikt nesodīta. Gan jau Damokla zobems gaisā nepaliks.

+5
0
Atbildēt

2

    egils_krastins > ivetao2007 05.02.2011. 13.48

    Ventspilnieki ir vienkārši merkantīli un nedomā par valsts interesēm uzturot to hūtaini pie varas1
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Piekriitu tev 100%.
    Ventspilnieki, kuri joprojaam balso par lembergu ir slikti izgliitoti, aprobezjoti ljaudis ar ljoti shauru redzes loku (nespeej atshkjirt labu no ljauna) un sliktu raksturu, nespeejiigi uz izciliibu.
    Ventspilnieki lielaa meeraa ir vainiigi pie taas situaacijas, kaada pashlaik valda Latvijaa.
    Kauns par vinjiem…

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > ivetao2007 05.02.2011. 09.48

    Es arī domāju, ka agri vai vēlu šo veiklo Puzes blēdi ieliks aiz restēm vai arī viņš vēsturē ieies kā melnais kardināls, kurš visādi sekmējis un piedalījies Latvijas valsts izzagšanā. gan taču vienreiz tautai acis atvērsies, par kādu naudu tas blēdis uzpoš to Ventspili un spdrina slavu Zilo govju kora un ventspilnieku acīs!
    Nesaprotu ventspilniekus, kuru jaunatnes un citus klubus sponsorē no vlats mežu naudas. Tāpat tos 4.5 milj Ls , kurus piešķīra tagad valdība Sporta pils rekonstrukcijai! Kā var akceptēt šādus melnus darījumus atraujot citām pašvaldībām! Tas ir vienkārši pretīgi!
    Re, kā Valmiera neatļāva sevi vairs uzpirkt TP šajās saimas vēlēšanās, kaut tas būtu izdevīgi valmieriešiem, kurus taču dēvēja par TP bastionu!
    Ventspilnieki ir vienkārši merkantīli un nedomā par valsts interesēm uzturot to hūtaini pie varas1

    +4
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu