Ēnu kaleidoskops" bārā "Taka • IR.lv

Ēnu kaleidoskops" bārā "Taka

76

Trešdien, 15. decembrī bārā "Taka" (Rīgā, Miera ielā 10) notiks koncerts “Ēnas sniegā”, kurā spēlēs neofolka grupa "Ēnu kaleidoskops".

Šis gads grupai bijis ražens – pavasarī tā uzvareja Latvijas Universitātes jauno grupu konkursā, gada vidū bija daudz koncertu gan Latvijā, gan ārpus tās, no kuriem nozīmīgākie festivāli Menuo juodaragis (Lietuva), Laba Daba (Latvija), bet gada noslēgumā ir iznācis debijas albums „Ēnu kaleidoskops”.

Koncertā "Ēnas sniegā" viņi būs mazliet citādā sastāvā nekā parasti, un, iespējams, atskaņos kādu jaunu vai varbūt sen nespēlētu dziesmu.

 

Komentāri (76)

Ēriks 18.02.2015. 22.20

Lai vienreiz izbeigtu šito neganto parādību,sievētēm jāģērbjās burkās un miers,tad nebūs nekāda seksisma.

+15
-6
Atbildēt

0

andrejs 20.02.2015. 12.07

Uzskatu, ka Mētras izvēle ir spēcīgs protests pret lomu, kuru sabiedrība uzspiedusi sievietei un sievietes ķermenim.

———————-

vakar pa LTV bija smieklīgs raidījums 100 līdz 100, vai kkā tā. Pārraides laikā viena smuka moderna meitene (neizskatījās pēc nacionālistes… :) ) atteicās no brauciena pa BMX trasi, jo viņai esot bail. Zēni brauca. Vēlāk bija sižets kalēja smēdē. Es nezinu kāpēc, bet abas jaukās meitenes paziņoja, ka kalšana esot vīriešu padarīšana, viņas labāk paskatīšoties.

Ak Dies, cik stereotipiski un vecmodīgi domājošas ir šīs meitenes! Nu varēja tak dzimumu līdztiesības vārdā vismaz kaklu nolauzt trasē, ja ne metālu kalt…

+9
-3
Atbildēt

0

klusais 20.02.2015. 09.50

Vēl viens gabals Martas centra stilā :) katrs protams izklaidējas kā vēlas , bet … –

Sašutumu publiskajā telpā izsaukusi Latvijas Mākslas akadēmijas studente Mētra Saberova (23). Meitene nesen devusies uz Taizemi, lai veiktu sterilizāciju, jo ir pārliecināta – bērnus viņa negribēs nekad.

Psihoterapeite Dr. Rudīte Cedriņa, komentējot meitenes izdarības, apgalvo, ka mūsdienās cilvēka rīcību paliek ar vien grūtāk iedalīt normālā vai nenormālā: „Nevaru teikt, ka šāda izvēle liecinātu par kaut ko nenormālu. Cilvēkam ir tiesības rīkoties ar savu ķermeni pēc saviem ieskatiem, taču, manuprāt, drakoniska ķermeņa mainīšana nav psihiskā ziņā veselīga. Protams, iestāties par saviem uzskatiem var un vajag, bet dzemdības, gribam to vai nē, ir sievietes bioloģiskā misija, un šīs misijas, tā teikt, izoperēšana neatstāj veselīgu iespaidu.”

Pretēju viedokli tikmēr pauž sieviešu tiesību cīnītāja Linda Curika, savā blogā curika.lv nevilcinoties paust savu cieņu pret Mētru: „Ja paskatāmies uz feminisma vēsturi, saprotam, ka bieži vien feministes sava viedokļa paušanai izmanto savu sievietes ķermeni. Uzskatu, ka Mētras izvēle ir spēcīgs protests pret lomu, kuru sabiedrība uzspiedusi sievietei un sievietes ķermenim. Tas ir protests pret sievietes seksualizēšanu.”

+9
-5
Atbildēt

4

    Zasulaux > klusais 21.02.2015. 08.29

    feminisma tālākvirzībai daudz labāk būtu, ja šī Mētra Saberova būtu kaut kur aizbraukusi, lai nogrieztu sev degunu. Vai kādu pupu.

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    aivarsk > klusais 20.02.2015. 11.32

    P.S. Spriežot pēc nozīmītes, es no tā “čaļa” arī negribētu nekādus bērnus :))

    http://www.kasjauns.lv/galerijas/23_gadus_veca_metra_saberova_kur/metra-5.png

    +7
    -5
    Atbildēt

    0

    klusais > klusais 20.02.2015. 12.15

    aivarsk – man patiesība vienalga kā kurš izklaidējas. Varbūt nedaudz žēl Mētras vecākus un radiniekus , pieļauju , ka viņiem ir grūti sagremot savu atvašu šādas performances…

    Es ar palasījos Curikas bloga ierakstus … nu teiksim piemēram šis apgalvojums – “Mūs, sievietes, sekss īpaši neinteresē, ģērbjamies un izskatāmies skaistas, tikai, lai iepriecinātu vīriešus.” Tas , ka viņa runa visu sieviešu vārdā jau vien norāda, ka meitenei ir bišķi sakapis galvā . Un ko darīt tām sievietēm, kurām sekss interesē … un kuras skaisti ģērbjas un cenšas izskatīties smukas pirmārt pašas savai labsajūtai … Ja es pazīstu tādas sievietes , tad sanāk , ka tās ir izņēmums un pareizās ir tās par kurām raksta Curika ? Bet ja nu ir otrādi ? :) Te vietā senā poļu filma Mūsdienu amazones …

    P.S. Pieļauju , ka visu šo spriedumu pamatā ir vienkārša greizsirdība uz tiem kuriem Dievs ir iedalījis labu augumu un simpatisku seju . Un tad nu savas problēmas tiek “ārstētas” ar šādām izpausmes formām .

    +10
    -5
    Atbildēt

    0

    aivarsk > klusais 20.02.2015. 11.22

    Vienkārši perfekti! Piemērs tik skaidri atmasko šo cilvēku domāšanas absurdumu. “spēcīgs protests pret lomu, kuru sabiedrība uzspiedusi sievietei un sievietes ķermenim” – cilvēkam būtu jālieto medikamenti, jo ar galvu nav viss kārtībā gan darītājai, gan rakstītājai – kur garantija, ka rīt kādai/kādam, kuram tik ļoti ir aizgājis ciet, nepaņem rokā kalašu un/vai sievišķīgāku rīku – indes pudeli un nepievieno ūdensvadam – aizrijieties, vīrieši, seksisti, pupu mīlētāji, bērnu uzspiedēji? Jo “Mūs, sievietes, sekss īpaši neinteresē, ģērbjamies un izskatāmies skaistas, tikai, lai iepriecinātu vīriešus.”

    Bet viņu pieņem darbā pētniecības centrs ar pretenziju uz sabiedrības viedokļa apzināšanu, citē mediji, aicina uz MIL… utt. utjpr.

    +11
    -4
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu