Tomēr rosina LB un FKTK iekļaut vienotajā algu sistēmā • IR.lv

Tomēr rosina LB un FKTK iekļaut vienotajā algu sistēmā

12
Latvijas Bankas ēka. Autors: Andrejs Terentjevs, F64
Indra Sprance

Tālāku virzību atbalsta Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldību komisija

Lai arī valdība līdz šim atturējusies no Latvijas Bankas (LB) un Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) iekļaušanas vienotajā atalgojuma sistēmā, Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldību komisija ceturtdien konceptuāli to atbalstīja.

Kā vēsta LETA, komisija konceptuāli atbalstīja iecerētās izmaiņas Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā un tā tālāku skatīšanu Juridiskajā komisijā, kas ir atbildīgā komisija.

Deputāts Sergejs Dolgopolovs (SC) gan norādīja, ka atbalsta deputātu iekļaušanu vienotajā atalgojuma sistēmā, bet neatbalsta šīs sistēmas piemērošanu prokuroriem un tiesnešiem. Dolgopolovs solīja, ka apvienība "Saskaņas centrs" (SC) tālākajā likuma izskatīšanas gaitā nākšot ar saviem priekšlikumiem.

Valdībā jau iepriekš vairākkārt aktualizēts jautājums par LB un FKTK iekļaušanu vienotajā atalgojuma sistēmā, taču, uzklausot abu iestāžu pārstāvju iebildumus par to, ka tādējādi tiktu apdraudēta šo iestāžu neatkarība, gan LB, gan FKTK palikusi ārpus vienotās sistēmas. Latvijas Bankas vadītājs Ilmārs Rimšēvičs iepriekš uzsvēris, ka "cilvēki aizies projām, un tas būs trieciens", ja banku iekļaus vienotā atalgojuma sistēmā. 

Šobrīd plānots, ka vienotajā atalgojuma sistēmā varētu iekļaut papildus arī tiesnešus, prokurorus un Saeimas deputātus. Iebildumus pret šādu rīcību gan pauduši tiesneši, norādot, ka šāda rīcība ir pretrunā ar Satversmes tiesas spriedumu, kas atzina par prettiesiskiem valdības iepriekšējos lēmumus samazināt tiesnešu algas. Tiesnešus iekļaujot vienotajā atalgojuma sistēmā, viņu algas pieaugs, taču ne tik daudz, ja valdībai nāktos pildīt ST spriedumu un maksāt tādas algas, kādas bijušas pirms samazinājuma.

Komentāri (12)

austrisv 02.12.2010. 15.21

Es gan nepiekrītu Džeri, ka LB un FKTK jāiekļauj vienotajā algu sistēmā! Un nepiekrītu tāpēc, ka LB un FukTUKS nav finsēti no valsts budžeta!!!!!
Atšķrībā no Dolgopolova, uzskatu, ka tiesneši ir jāiekļauj šajā vienotajā algu sistēmā, jo viņi tiek finansētu no valsts budžeta, tātad viņus algo nodokļu maksātāji!!!!
LB pati pelna ar komercdarbību naudu unir pati lielākā nodokļu maksātāja no peļņas un tāpēc ir tiesīga saņemt arī labas algas!!!
Tie, kuri grib izputināt LB jau nav mazums! Šķībi uz LB labo darbību skatās gan PLL un SC! Tie labprāt izputinātu LB , lai varētu devalvēt Ls!
Tiesneši par savu slikto darbu nedrīkst pelnīt vairāk nekā premjers! Kurā valstī vēl tā ir, ka pat iesācējs tiesnesis Rt saņem vairāk nekā premjers un kādi rezultāti? Valsts maksā , bet tiesnešiem vēl nekad nav gana!

+5
-1
Atbildēt

2

    mary75 > austrisv 02.12.2010. 15.38

    Es jau neesmu pret tiesnešu iekļaušanu.
    Bet, kas attiecas uz FKTK, tas netiek finansēts no budžeta pa tiešo, bet, no tām iestādēm, ko tas uzrauga, un pastarpināti tāpat sanāk no nodokļu maksātājiem, kādu tādu komercdarbību tad viņi veic?
    Un pec tās NEO publikācijas algas tur tomēr bija nesamērīgas.
    Par LB vēl varētu strīdēties, bet, kāpēc domā, ka iekļaujot LB vienotā atalgojuma sistēmā tā tiks iznīcināta?
    Kāpēc Rimševicam jāsaņem vairāk kā att. ASV bankas vadībai, nemaz nerunājot par Igauniju un Lietuvu, kāpēc tur tik milzīgi štati?

    +4
    -4
    Atbildēt

    0

    austrisv > austrisv 03.12.2010. 15.00

    Džeri!
    Rimševics jau pasen nesaņem vairs tos 10 tūkst Ls mēnesī, kurus Tu salīdzini ar ASV valsts bankas vadītāja darba samaksu! Viņa alga labu laiku ir ap 5 tūkst mēnesī. Nu nevar viņu pielīdzināt LDZ Magonim, kurš kā jau VK konstatējusi, ir izveidojis fiktīvas firmas caur kurām laiž tās labākās kravas! vai to gribam arī ar LB??? Varbūt vēl trakāk, ka valsts Ls zelta rezerves pēkšņi tiks pārskaitītas uz Šveices bankām vai kur citur? Pie mums taču tik daudz laupītāju! kaut kā negribas, lai Rimševics, kuram ir lieli kredīti, sāktu veikt kaut kādas mahinācijas, lai šos kredītus segtu!
    Pietiek jau ar Magonēm un Miķelsoniem un vēl visādiem zagļiem, kuri cenšas visādi piepelnīties klāt pie algas! vai to mūsu valsts ir pelnījusi, ja nevaram samaksāt kārtīgu algu LB prezidentam, ne tiem pērkamajiem tiesnešiem!

    0
    0
    Atbildēt

    0

_dace_ 02.12.2010. 19.22

Atkal SC, izdabājot masām, riskē sačakarēt dažas no retajām puslīdz cienījamām valsts iestādēm…

+2
0
Atbildēt

0

Neticis 27.11.2014. 15.34

Zolitūdes katastrofa notika tāpēc, ka veikalu cēla, nevis tāpēc, ka necēla. Vai autors, pirms žēloties par naudas trūkumu, var pastāstīt, ko viņš ir darījis, lai būvniecībā novērstu korupciju un bezatbildību?

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu