Šlesera bijušais padomnieks strādās Jūrmalas domē • IR.lv

Šlesera bijušais padomnieks strādās Jūrmalas domē

19
Evija Trifanova, LETA

Reinholda Pelšes dēļ maina amata apraksta prasību par augstāko izglītību

Jūrmalas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs turpmāk būs Reinholds Pelše, kas ir bijušais Aināra Šlesera (PLL) padomnieks un a/s “Pasažieru vilciena” vadītājs. Tas nolemts Jūrmalas domes ārkārtas sēdē, kas tika sasaukta ceturtdienas pēcpusdienā.

Līdz ar to amatu zaudējusi Inese Auniņa, kura pildīja nodaļas vadītāja pienākumus. Šāds pavērsiens viņai bija ļoti negaidīts, un viņa jūtas šokēta par notikušo. Cits amats pašvaldībā viņai neesot piedāvāts.

Pelšem nav augstākās izglītības un līdz ar to nācās grozīt amata aprakstu, jo līdz šim ar vidējo izglītību šajā amatā strādāt nevarēja.

Daudzi Jūrmalā to uzskata par savējo “bīdīšanu” amatos. Īsu brīdi mēra krēslā pabijušais Romualds Ražuks (PS) sacīja, ka šāds lēmums apliecina, ka pēc zaudējuma vēlēšanās, apvienība “Par labu Latviju” meklē saviem cilvēkiem labas vietas.

“Kārtējā savējo bīdīšana svarīgos amatos. Neapšaubāmi viņš ir Aināra Šlesera cilvēks, jo kā gan citādi viņš varēja būt par “Pasažieru vilciens” valdes priekšsēdētāju, kad Šlesers bija satiksmes ministra amatā. Tas nav vienkārši savējais, tas ir ārkārtīgi lielu uzticību baudošs savējais,” Ražuks sacīja Latvijas Radio.

Pelše par satiksmes ministra padomnieku kļuva 2005.gadā, bet kopš 2007.gada ieņēma amatus “Pasažieru vilcienā”. Pērnā gada jūlijā minētā uzņēmuma vadītāja amatu viņš atstāja pēc paša vēlēšanās, liecina aģentūras LETA arhīvs.

Jūrmalas mērs Gatis Truksnis (LPP) norāda, ka kandidāts ir ļoti pieredzējis savā jomā. Pelše nav nevienas partijas biedrs, turklāt viņam tikšot noteikts pārbaudes laiks trīs mēneši. Pēc Jūrmalas domes priekšsēdētāja uzskatiem, ko viņš pauda aģentūrai LETA, "cilvēks, kurš ir bijis satiksmes ministra preses sekretārs, tieslietu ministra biroja vadītājs un Ministru prezidenta biedra preses sekretārs ilgstošu laiku, būtu spējīgs Jūrmalas domē strādāt par Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāju".

Jāatgādina, ka vides ministrs Raimonds Vējonis (ZZS), kurš jaunajā gadā pārņems arī pašvaldību lietas, izteicies, ka vērtē jautājumu par Jūrmalas domes atlaišanu.

"Jūrmalas domē ir notikušas dažādas lietas, tāpēc ir jāizvērtē atbildību, kāda ir domei kopumā. Man pašmērķis nav atlaist Jūrmalas domi vai kādas pašvaldības vadītāju, ir jābūt kārtībai un atbildībai par saviem pieņemtajiem lēmumiem. Ja lēmumus pieņem par labu nez kam, brīžiem nezinām, kam, tas liek aizdomāties," aptuveni pirms nedēļas sacīja Vējonis.

 

Komentāri (19)

tocelovskis 02.12.2010. 20.21

Absurds! Amatam ir jāmeklē cilvēks, kas atbilst amata aprakstam, nevis amata apraksts jāgroza atbilstoši cilvēkam!
Tas, ka viņš ir bijis satiksmes ministra preses sekretārs, tieslietu ministra biroja vadītājs un Ministru prezidenta biedra preses sekretārs “gāzētāju” valdībās, neko neliecina par viņa kompetenci un atbilstību amatam. Un, zinot, ka Jūrmalas mērs ir no LPP, jāpiekrīt Ražukam, ka tā ir acīmredzama savējo “bīdīšana”.

+7
0
Atbildēt

0

Innis 02.12.2010. 21.37

trūkst vārdu – jūrmalas domnieki atkal rullē

+4
0
Atbildēt

0

ievuliitis 03.12.2010. 23.24

Vai iepriekšējai nodaļas vadītājai nevajadzētu sūdzēt Jūrmalas Domi tiesā?

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu