Staķe kļūst par VM parlamentāro sekretāri • IR.lv

Staķe kļūst par VM parlamentāro sekretāri

16
Oļesja Sokolova, F64

Pie amatiem ministrijās tiek Saeimā neievēlētie kandidāti

Pēc jaunās valdības izveides parlamentārie sekretāri būs arī partijas "Jaunais laiks" (JL) pārstāvju vadītajās ministrijās, kuri iepriekš taupības nolūkos tos nealgoja, izpētījusi aģentūra BNS. Daļā ministriju pie amatiem tikuši cilvēki, kuri kandidēja 10.Saeimas vēlēšanās, taču parlamentā netika ievēlēti.

Iekšlietu ministrijas parlamentārais sekretārs būs Jaunā laika jauniešu Rīgas nodaļas vadītājs Ivars Bandonis. Viņa iepriekšējā darba pieredze bija saistīta ar nekustamajiem īpašumiem, noskaidrojis BNS.

Par Izglītības un zinātnes ministrijas parlamentāro sekretāri iecelta kādreizējā Tukuma novada domes deputāte Daiga Reča (ZZS).

Pie amata tikusi bijusī pašvaldību lietu ministre Dagnija Staķe (ZZS), kura apstiprināta par parlamentāro sekretāri veselības ministram Jurim Bārzdiņam ("Liepājas partija", ZZS).

Arī Tieslietu ministrijas parlamentārā sekretāre Karīna Korna ("Sabiedrība citai politikai", „Vienotība”) kandidēja Saeimas vēlēšanās, bet parlamentā netika ievēlēta.

Arī JL pārstāvja vadītajai Ekonomikas ministrijai tagad būs parlamentārais sekretārs – Klāvs Olšteins (JL, "Vienotība"). Lai gan viņš ir arī 10.Saeimas deputāts, Olšteins nolēmis saņemt parlamentārā sekretāra atalgojumu – 1336 latus, raksta BNS.

Parlamentārā sekretārs turpmāk amats būs arī Finanšu ministrijai –   šo amatu ieņems Ilze Viņķele („Pilsoniskā savienība”, "Vienotība"), kura ir izvēlējusies saņemt deputātes algu.

Parlamentārā sekretāra iepriekš nebija Satiksmes ministrijā, taču tagad šajā amatā apstiprināta Saeimas deputāte Dana Reizniece (ZZS), kura izvēlējusies saņemt algu no ministrijas, nevis deputātes algu.

Arī Zemkopības un Ārlietu ministrijā, kur līdz šim nebija parlamentāro sekretāru, plānots algot cilvēku, kurš būtu atbildīgs par saiknes uzturēšanu starp ministriju un Saeimu, taču tie vēl nav iecelti, vēsta BNS.

Līdz ar to vienīgā ministrija, kurā nebija un arī nebūs parlamentārā sekretāra, ir likvidējamā Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija, kuru līdz gada beigām plānots pievienot Vides ministrijai.

Jau vēstīts, ka taupības nolūkos valdība nolēma mainīt likumu, paredzot ministram tiesības izvēlēties iecelt vai neiecelt parlamentāro sekretāru. JL ministri pirmajā Valda Dombrovska valdībā izvēlējās tos nealgot.

Komentāri (16)

kkristaps 14.11.2010. 19.02

Man grūti spriest par parlamentārā sekretāra vajadzību vai nevajadzību – neesmu speciālists šajos jautājumos, toties par Dagnijas Staķes nevajadzību jelkādā valsts amatā nezin kāpēc esmu pilnīgi un galīgi pārliecināts. Pēc Reģu pansionāta epopejas un Staķes reakcijas uz notikušo man šī kundze uzdzen sliktu dūšu.

+12
0
Atbildēt

0

peerku 14.11.2010. 21.06

Nevienā jautājumā Staķe nav parādījusi kompetenci, drīzāk otrādi, bet kaut kādā nesaprotamā veidā viņa atkal ir atbildīgā amatā. Tas viss nevieš optimismu par Latvijas nākotni.

+9
0
Atbildēt

2

    Laumiņa > peerku 15.11.2010. 17.53

    Līdzjūtīgi, jo Staķe jau neko neprot. Nu neizliks taču tantuku Brigmanis uz ielas. Cik daudz kopīgi liksmots…

    0
    0
    Atbildēt

    0

    kristaps_drone > peerku 15.11.2010. 10.23

    Tas ir tik ļoti tipiski šaj valstij…

    +1
    0
    Atbildēt

    0

www.vecamate.lv 14.11.2010. 19.27

Izskatās pēc ” mazo silīšu” izdalīšanas..Var jau it kā saprast-kompromisi,stāru daudz,utt.. Vienalga grēma no taukaino laikiem. Fui!

+10
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu