Laulību turpmāk varēs šķirt arī notārs • IR.lv

Laulību turpmāk varēs šķirt arī notārs

20
Dāvis Valbaks, F64

Laulību škiršana pie notāra atslogos tiesas un kļūs pieejamāka pāriem

Turpmāk bezstrīdus kārtībā laulību būs tiesības šķirt arī zvērinātam notāram, nevis tiesai, nolēmusi Saeima. Samazināta arī valsts nodeva. Parlamentārieši to atbalstīja ceturtdien, neieslīgstot plašās debatēs, ziņo BNS.

Patlaban valsts nodeva par prasības pieteikumu laulības šķiršanas lietās visos gadījumos noteikta 100 latu apmērā, bet pie notāra tā būs 65 lati.

Iecerēts, ka šīs izmaiņas atslogos tiesas, savukārt laulības šķiršana pāriem, kuri nolēmuši to darīt pēc abu vēlēšanās, kļūs pieejamāka.

Pēc iesnieguma saņemšanas par laulības šķiršanu būs noteikts vienu mēnesi ilgs laulāto samierināšanās laiks, kad viņi varēs rakstiski atsaukt laulības šķiršanu. Laulības šķiršanas atsaukumu varēs iesniegt personīgi vai nosūtīt pa pastu. Ja atsaukums netiks saņemts, laulība tiks šķirta. Jaunā kārtība laulību šķiršanai bezstrīdus gadījumā stāsies spēkā jau 1.februārī.

Taču strīdus gadījumā – tāpat kā iepriekš – laulību varēs šķirt vienīgi tiesa.

Komentāri (20)

madzinators 28.10.2010. 19.42

Kārtējo reizi tiks lobēti notāri, un naudiņa “ies garām” pašvaldību vai valsts kasei … (būtu tikai saprātīgi atļaut to darīt dzimtsarakstu nodaļām).
Bet pie mums jau daudz kas notiek ačgārni.

+2
0
Atbildēt

1

    aivars_silins > madzinators 29.10.2010. 10.29

    Protams, jo sakarā ar nekustamā īpašuma tirgus apsīkumu notāru zelta ādere ir beigusies. Laulāt var, šķirt nedrīkst. Visklajākā lobēšana, un salātzaļās krāsas politiķiem arī nekas nav iebilstams. Visas runas par citādu politiku ir blēņas, un nekas vairāk.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

kateamerika 30.10.2010. 09.57

Mēnesis ir par maz salabšanai pēc nopietna strīda,
65 lati ir par maz ātrsirdīgam raksturam.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu