Gatavo airBaltic akcionāru līguma maiņu • IR.lv

Gatavo airBaltic akcionāru līguma maiņu

23
Gints Ivuškāns, F64

"Pietiek.com": PLL zaudējums vēlēšanās varētu likt Flikam piekāpties

"airBaltic" padomei uzdots sagatavot priekšlikumus akcionāru līguma grozījumiem, lai palielinātu valsts interešu pārstāvību, raksta portāls "pietiek.com". Lai spēcinātu valsts pozīcijas akcionāru līguma grozījumu sagatavošanai, "airBaltic" pieaicinājis konsultantus – auditorfirmu "PricewaterhouseCoopers".

Atsaucoties uz drošiem avotiem valdībā, pietiek.com vēsta, ka tiek gatavoti jauni priekšlikumi grozījumiem par valsts interešu ierobežošanu kritizētajā akcionāru līgumā. Neoficiāli zināms, ka jaunajos līguma grozījumos padome ieteiks palielināt to jautājumu skaitu, kuru izlemšanai lidsabiedrības valdei, ko vienpersoniski pārstāv „airBaltic” līdzīpašnieks un vadītājs Bertolts Fliks, nepieciešama padomes atļauja. Šobrīd valde bez saskaņošanas ar padomi ir tiesīga izlemt par darījumiem līdz 10 miljoniem eiro.

"Pietiek.com" pieļauj, ka savulaik satiksmes ministra Aināra Šlesera (PLL) parakstītais akcionāru līgums, varētu tikt grozīts, jo „Par labu Latviju” zaudējums vēlēšanās Flikam licis „gludināt” konfliktu ar valdības kodolu apvienību „Vienotība”.

Kā zināms, valstij pieder 52,6% akciju, bet otrs līdzīpašnieks ir „Baltijas aviācijas sistēmas”, kas pieder Flikam. BAS savā īpašumā ieguvis arī „airBaltic” zīmolu.

Akcionāru līguma atbilstību valsts interesēm pārbauda Ģenerālprokuratūra.

Komentāri (23)

Agnese Lûse 16.10.2010. 19.59

He,man šitais Fliks man atgādina Fileassu Fogsu no Žila Verna romāna “80 dienās apkārt zemeslodei” ;)))

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu