Pēc video ievietošanas portālā soda māti • IR.lv

Pēc video ievietošanas portālā soda māti

28

Draugiem.lv ievietotajā video saskatīta vardarbība pret bērnu

Maksimālo naudas sodu Rīgas domes administratīvā komisijas Bērnu lietu apakškomisija piemērojusi kādai sievietei, kura sodīja savu bērnu par nepaklausību, turot viņa galvu spainī, ziņo BNS. Policijas un pašvaldības amatpersonu uzmanības lokā šis gadījums nonāca pēc nelielā videoieraksta ievietošanas sociālajā portālā draugiem.lv.

Video, visticamāk, nofilmēja sievietes paziņa vai draudzene, kuru notikušais uzjautrināja. Portālā tam tika dots nosaukums – "Iespēja, kā nomierināt satrakojušos bērnu". Video redzams, kā jauna sieviete satvērusi puiku aiz drēbēm un tur viņa galvu spainī, kurā marinēta gaļa. Notikušo filmē kāda cita sieviete, kas par notikušo smejas. Puika šīs pāraudzināšanas laikā skaļi raud.

Par šo gadījumu stāstīja arī LNT raidījums "Degpunktā". Māte skaidroja, ka tas esot bijis tikai joks. "Es atvainojos – tā ir mana audzināšana, nav nekā tāda, izrauts konteksts," viņa sacīja. Policijā sieviete paskaidroja, ka apzinoties, ka ar šādu rīcību ir pārspīlējusi, un viņa to nožēlo.

Iepriekš administratīvā pārkāpuma lieta atradās Valsts policijā, kas to nodeva izskatīšanai pašvaldības komisijai. Administratīvā lietvedība tika sākta par fizisku vai emocionālu vardarbību pret bērnu. Par to var izteikt brīdinājumu vai uzlikt naudas sodu līdz 50 latiem.

Komentāri (28)

ieva_firere 14.10.2010. 00.37

Toreiz tā mātes taisnošanās, ka viss ir bijis joks, likās tiešām muļķīga. Lai nu ko, bet jokot jau nu gan var citādos veidos. Bērns tomēr ir bērns, nevis mantiņa, ap kuru var visādi ņemties, lai tikai būtu lielajiem jautri. Diez vai pats bērns bija pārlaimīgs par šādu mātes rotaļu! Vienīgi pēc šī raksta izlasīšanas, tā arī nepaliek skaidrs, kā un vai māte ir sodīta. Virsrakstā pateikts, ka ir sodīta, bet rakstā ir tikai situācijas atstāsts un pieminēts, kāds sods par to draud.
Ja māte sodīta ar naudas sodu, tad nu mazajam puikam ar to diži labāk nepaliek. Nākas iztikt tagad varbūt kādu dienu bez pusdienām.

+2
0
Atbildēt

0

jirgensone_ieva 14.10.2010. 09.44

Pirmais idiotismas, kas liecina par šīs sievietes degradāciju ir tas, ka savas audzināšanas metodes tā izliek publiskai apskatei. Bērnus audzināt nav viegli, un ir jāatrod arī iespēja bērnu sodīt par nedarbiem, taču bez vardarbības. Jo bērns vēlak izaugs un pielietos tādas pašas metodes pret saviem bērniem, iespējams pati māte vecumdienās dabūs netieši to pašu atpakaļ, par to visiem kas audzina bērnus vajadzētu piedomāt.
Otrais idiotisms ir valsts salīdzinoši pasīvā reakcija uz šādu publiskas vardarbības izpausmi, pie kam tā sieviete, kas filmēja un smējās, ir pelnījusi ne mazāku sodu kā pati māte, taču sodam būtu jābūt nevis naudas, bet gan praktiskam. Šajā gadījumā 100h sabiedriskā darba būtu tieši laikā abām deģenerātēm.

+1
0
Atbildēt

0

Mārtiņš Bumbieris 14.10.2010. 11.29

Pilnam komplektam būtu svarīgi norādīt, ka ģimene tagad nokļuvusi Bāriņtiesas redzeslokā. Vai ir?

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu