Rīgas dome par miljoniem pirks 220 dzīvokļus • IR.lv

Rīgas dome par miljoniem pirks 220 dzīvokļus

15
Foto no arhīva. Autors: Andrejs Terentjevs, F64

Konkursā uzvar domē pie varas esošās partijas ziedotājs

Rīgas dome iecerējusi pirkt dzīvokļu mājas no privātuzņēmējiem, lai mazinātu rindā gaidošo skaitu. Šo piedāvājumu trešdien atbalstīja Finanšu un administrācijas lietu komitejas deputāti, bet galīgais lēmums būs jāpieņem domes sēdē, ziņo LETA. Konkursā uzvarēja firma „Arčers”. Darījuma summa ir 7,8 miljoni latu. Latvijas Radio norādīja, ka kompānijas līdzīpašnieks ir „Par labu Latviju” ziedotāju sarakstā.

Runa ir par divām desmitstāvu mājām, kurās kopumā ir 220 dzīvokļi, no kuriem apmēram puse ir vienistabu dzīvokļi, 70 ir divistabu dzīvokļi, bet 40 trīsistabu dzīvokļi. Ēkas atrodas Ziepniekkalnā, Valdeķu ielā. Tās vēl nav pabeigtas, bet saskaņā ar līgumu būvniecība ir jāpabeidz līdz nākamā gada maijam.

LETA atgādina, ka augustā bija izsludināts konkurss, kurā pieteicās tikai divi interesenti. Tikai „Arčera” piedāvājums atbildis konkursa nolikumam, jo otrs pretendents piedāvājis nekustamo īpašumu ārpus Rīgas. Mazais piedāvājumu skaits apliecina, ka iedzīvotāju vidū ļoti pieprasītajā ekonomiskās klases dzīvokļu segmentā joprojām ir novērojams izteikts dzīvokļu deficīts, secina pašvaldības uzņēmumā „Rīgas pilsētbūvnieks”, kas organizēja iepirkumu.

Tomēr citi uzņēmēji pauduši neizpratni par konkursa prasībām. Nekustamo īpašumu projektu attīstītāju asociācijas valdes priekšsēdētājs Ilvars Metnieks Latvijas Radio vērtēja, ka konkursa nolikums daudzus izstūmis no spēles. Viņš nesaprot, kāpēc ēkai noteikti jābūt vismaz pieciem stāviem un ēka lietošanā nedrīkst būt nodota pirms 2009.gada. Pašvaldības uzņēmuma „Rīgas pilsētbūvnieks” pārstāvis atbildēja, ka dome nevar riskēt pirkt mājas, kas vairākas ziemas stāvējušas tukšas,

Latvijas Radio izpētījis, ka kompānijas „Arčers” līdzīpašnieks ir ziedojis naudu domē pie varas esošajai apvienībai „Par labu Latviju”. Uzņēmējs Armands Garkāns atbalstījis apvienību ar 10 000 latu lielu ziedojumu. Viņš naudu pārskaitījis augustā, kad tika izsludināts konkurss, norādīja radio.

Atbildīgās domes komitejas pārstāvis Vjačeslavs Stepaņenko sacīja, ka nevērtē akcionārus konkrētajos uzņēmumos. „Arčers” pārstāve Vita Noriņa uzsvēra, ka sasaistīt pieteikšanos konkursam un ziedojumu politiskajai partijai ir „ļaunprātīgas spekulācijas”.

Latvijas Radio aprēķinājis, ka kvadrātmetrs dzīvokļa domei izmaksās 460 lati, kas esot aptuveni tikpat daudz, cik būvniecība domei izmaksātu pašai.

Komentāri (15)

guna_sniedzina 06.10.2010. 21.25

Tad vidējā ‘sociālā dzīvokļa’ cena sanāk 52,000 EUR?
Ir nopirkts par cenām kas ir augstākās nekā parastā dzīvokļa cenas ! Merks tirgo pa 1000 EUR/m2 ,un šie acīmredzams jābūt lētāki.
Kādam draugam ir palīdzēts izvairīties no zaudējumiem vai pat gūt peļņu, apmaiņā pret kurpju kasti ,pilno ar naudas zīmēm !

+7
0
Atbildēt

0

Andis Kudors 07.10.2010. 01.19

Atkal ož pēc prokuratūras! Kā vienmēr noklusīs?

+5
0
Atbildēt

1

    anita_meistere > Andis Kudors 07.10.2010. 14.00

    kurš tad samaksās lai kaut kas notiktu…bez ta jau nekas nekust ne no vietas. sen jau neticu prokoratūras godaprātam un motivācija.

    0
    0
    Atbildēt

    0

mxblack 07.10.2010. 10.36

Diemžēl Rīgas Domē pie varas joprojām ir tur ievēlētās partijas, ne “Vienotība”, tāpēc tiek taisītas “rebes” uz visām pusēm. Tas ir labi, ka pilsēta iegulda naudu dzīvojama fondā, jo pārāk daudz šeit ir mazturīgo, kuri dzīvokli nopirkt nevar. Tomēr iepirkuma cenām vajadzētu būt samērīgām un saprātīgām. Diemžēl te nu SC un PLL atkal parāda savu īsto dabu, par katru cenu sponsorēt sevus ziedotājus par pilsētas naudu. Kaut ātrāk beigtos šī iespēja, ziedot naudu partijām. Arī korupcija ātrāk nebeigsies. Tas viss ir speciāli izveidots, lai tie kam ir, varētu savu bagātību daudzkāršot uz valsts, uz vienkāršās tautas rēķina, uz mūsu samaksāto nodokļu rēķina. Viņi šiem politiķiem iedod dažus tūkstošus partijai, bet no tiem pretī saņem miljoniem lielu labumu no valsts, no pilsētas, no mūsu maksātajiem nodokļiem. Bet mums tie nodokļi kāpj arviem lielāki.

+2
0
Atbildēt

1

    markonimarkoni > mxblack 07.10.2010. 11.18

    Kampēji rīdziniekus tagad žmiegs, cik vien var izžmiegt. Pie lielās valsts siles netika, nu palikusi tik RD sile.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu