TB/LNNK nosoda Jakrina rīcību, bet ne mērķi • IR.lv

TB/LNNK nosoda Jakrina rīcību, bet ne mērķi

12
Satiksmes ministra biroja vadītājs Emīls Jakrins (no kreisās) un LTV Ziņu dienesta vadītājs Mareks Gailītis. Foto no LTV publiskotā videomateriāla

Jakrins lūgs pārbaudīt informāciju par cita politiskā spēka ietekmi uz LTV

Apvienības "Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (TB/LNNK) valde pirmdien nosodījusi Satiksmes ministra biroja vadītāja Emīla Jakrina rīcību, vēršoties pie Latvijas Televīzijas (LTV) Ziņu dienesta vadītāja Mareka Gailīša, mudinot viņu veidot pozitīvus sižetus par Satiksmes ministriju, vēsta LETA. Vienlaikus valde secinājusi, ka šādi Jakrins centies risināt "politiskās ietekmējamības problēmu LTV". 

Jakrins valdi informējis, ka lūgs tiesībsargājošās institūcijas pārbaudīt viņa rīcībā nonākušās ziņas "par kāda cita politiskā spēka ietekmi uz LTV veidotajiem sižetiem". Viņš nenoliedz, ka ticies ar Gailīti. 

TB/LNNK aicinājusi tiesībsargājošās institūcijas rūpīgi izvērtēt visu informāciju par šo gadījumu. "Šāda politiķa vēršanās pie žurnālista ir nepārdomāta un nosodāma rīcība," uzskata TB/LNNK valdes priekšsēdētājs Roberts Zīle, "ir skaidrs, ka Emīls Jakrins sākotnēji izvēlējās nepareizo metodi šīs problēmas risināšanā. Tagad viņš savu kļūdu ir gatavs labot, un es esmu pārliecināts, ka tiesībsargājošās institūcijas rūpīgi izvērtēs visu informāciju, panākot sabiedriskās televīzijas politisko neitralitāti priekšvēlēšanu laikā."

Zīle arī mudinājis LTV vadību atklāt, vai Jakrina rīcība ir vienīgais gadījums priekšvēlēšanu periodā, kad televīzija jutusi tiešu vai netiešu spiedienu vai cita veida metodes kādu politisko interešu panākšanai. 

Saeimas Nacionālās drošības komisijā vērsies LTV ģenerāldirektors Edgars Kots. Viņa iesniegumā Saeimai bija pievienots Gailīša ierakstīts video, kurā LTV Ziņu dienesta vadītājs sarunājas ar Jakrinu. Sarunā Jakrins mudinājis par Satiksmes ministriju veidot pozitīvus sižetus, pretējā gadījumā dodot mājienus par Gailīša sievas darbu, kura strādā "Latvijas Valsts radio un televīzijas centrā" (LVRTC). Saistībā ar notiekoši Gailītis personīgi vērsies arī prokuratūrā. Tālāk LTV Ziņu dienesta vadītāja un Kota materiāli nosūtīti Drošības policijai, kur jānoskaidro, vai ieraksts ir īsts un nav montēts.

Ja izrādīsies, ka Jakrins, kurš ir amatpersona, priekšvēlēšanu laikā mēģinājis ietekmēt LTV Ziņu dienestu, pret Jakrinu būtu jāierosina kriminālprocess, uzskata Saeimas Nacionālās drošības komisijas vadītājs Dzintars Jaundžeikars.

Komentāri (12)

buchamona 14.09.2010. 00.48

Tā mēs dzīvojam :) Jarkins “sarīko sarunu uz tilta” :) Kots “atšuj” Domburu no ētera pirms vēlēšanām. Jarkinu tagad svērs un vētīs policija. Kurš izvērtēs Kotu, jeb Kolātu? Kolāts taču “nogrieza” mikrofonu Dombrovskim. Nezinu, vai vēl kādā valstī tas ir iespējams – nedot sabiedriskajā radio ministru prezidentam vārdu, tad, kad viņam tas ir nepieciešams :) Un viss tas tiek darīts “sabiedrības labā, ” lai stiprinātu LV demokrātiju :)
Atšķirība starp Jarkinu, Kotu un Kolātu tikai tā, ka abi pēdējie kungi rīkojas “likumīgi” savu, kaut kādu interešu vārdā. Jarkinam šādu iespēju acīm redzot nav.

+6
0
Atbildēt

0

kkristaps 14.09.2010. 05.39

Prieks par Dzintaru Jaundžeikaru. Ar nepacietību gaidu, kad viņš paziņos, ka fiziskie draudi Lato Lapsam ir jāizmeklē un vainīgie ir jāsauc pie kriminālatbildības par bandītismu. Uz priekšu, Jaundžeikar!

+3
0
Atbildēt

0

mary75 14.09.2010. 08.05

Cik var spriest, LTV jau nojauta, par ko varētu runāt Jakrins, lieliski tam sagatavojās, un vienkārši izmantoja šo TB un Jakrina muļķību un nekaunību savā labā.
Skaists gājiens, pelna aplausus, pateicoties TB cukurgailītis un Kots mums ir kļuvuši par tādiem cīnītājiem par TV neatkarību no politiskās ietekmes.
Reizēm jāsāk domāt, vai tas Jakrins nav provokators, ja ne, tad pārāk gudrs arī viņš šeit neizskatās.
Sods viņam jāsaņem, to, ka citi arī tā dara, tikai, viņi neuzraujas, nav attaisnojums.
Bet, jautājumi Kotam, Gailītim, NRTP par LTV angažētību un Jaundžeikaram par draudiem LL paliek, ar PLL līderu paziņojumiem, ka Lapsa, gan jau, to izdomājis, tā ka par maz.

+3
0
Atbildēt

1

    kkristaps > mary75 14.09.2010. 08.50

    Hūtēns arī nupat paziņojis, ka Lapsa tos draudus esot sagudrojis:) Taisni apskaužama harmonija apšmucējušos bandītēnu aizstāvēšanā.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu