Nākamnedēļ EM cer saņemt kandidātu apkopojumu "Latvenergo" vadībai • IR.lv

Nākamnedēļ EM cer saņemt kandidātu apkopojumu "Latvenergo" vadībai

33
Jānis Saliņš, F64

Pretendenti vērtējami kā kvalificēti; nav pieteicies neviens citas valsts pārstāvis

Nākamās nedēļas laikā Ekonomikas ministrija (EM) cer saņemt pretendentu apkopojumu konkursā uz valstij piederošā enerģētikas uzņēmuma "Latvenergo" vadības amatiem, tā pirmdien intervijā telekompānijas LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL).

Patlaban personāla atlases firma SIA "Aims International Latvia", kas tirgū darbojas ar "Fontes" zīmolu, vērtē pretendentu atbilstību konkursa nolikumam, ministra sacīto atreferē aģentūra LETA.

Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Juris Pūce iepriekš izteicies, ka pretendenti konkursam pieteikušies aktīvi, arī kandidātu kvalifikācija esot diezgan augsta. Spriežot pēc uzvārdiem, neviens kandidāts nepārstāv ārvalstis, informēja Pūce.

Pašlaik tiek vērtēta kandidātu atbilstība formāliem kritērijiem – darba pieredze, izglītība, valodas zināšanas un citiem. Vēlāk konkursa komisija izvērtēs, kurus no kritērijiem atbilstošajiem kandidātiem aicināt uz intervijām un kuriem lūgt iesniegt papildu apsvērumus, kā arī aizpildīt vadības testu. Konkursa komisijā būs Ekonomikas ministrijas pārstāvji un arodbiedrības "Enerģija" priekšsēdētāja Jevgenija Stalidzāne.

Jau ziņots, ka uz "Latvenergo" valdes priekšsēdētāja amatu pieteikušies 19 pretendenti, bet uz valdes locekļa amatu – 46 pretendenti.

Konkurss uz "Latvenergo" valdes priekšsēdētāja un valdes locekļa vietu izsludināts, jo, balstoties uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja ziņojumu, no amatiem atcelts iepriekšējais uzņēmuma vadītājs Kārlis Miķelsons un viņa vietnieks Aigars Meļko.

Komentāri (33)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu