Amatas novada skolām jau pašlaik vajadzīgi papildu līdzekļi • IR.lv

Amatas novada skolām jau pašlaik vajadzīgi papildu līdzekļi

39
Evija Trifanova, LETA

Novada Izglītības pārvalde šonedēļ, iespējams, saņems IZM aprēķinus par finansējuma lielumu

Amatas novada skolām jau tagad nepieciešams papildu finansējums, lai mazākās skolas varētu realizēt mācību plānu un samaksāt skolotājiem, aģentūrai LETA pastāstīja Amatas novada pašvaldības Apvienotās izglītības pārvaldes vadītāja Dina Dombrovska.

Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM) pārvalde nosūtījusi skolēnu skaitu Amatas novada izglītības iestādēs un šai nedēļā cer uz ministrijas aprēķinu par to, cik daudz līdzekļu novadam piešķirs.

Kā stāsta Dombrovska, lielākajā daļā novada izglītības iestāžu skolēnu skaits balansē ap 100 bērniem, bet divās pamatskolās mācās mazāk nekā 100 skolēnu.

LETA jau ziņoja, ka pašlaik lielākās problēmas ar skolu izdzīvošanu ir četriem – Rucavas, Ventspils, Rugāju un Amatas – novadiem, kuros ir ļoti maz skolēnu, tāpēc tie šogad saņems papildu finansējumu.

Komentāri (39)

Ieva 13.09.2010. 16.11

Ja divos kaimiņu pagastos ir mazas skolas, tad, lai samazinātu izmaksas un palielinātu izglītības kvalitāti, pat bērniem ir izdevīgāk, ja skolas apvieno un bērnus vizina ar siltiem autobusiem.
Bet ,ja tāds ir vesels novads?. Un likvidējot šo skolu, nu bērni jāvāc no pārsimts kvadrātkilometriem?
Tāpēc loģiski būtu, ka skolas finansētos ne tikai pēc skolnieku skaita, bet arī pēc apkalpojamās platības. Un tur nu valsts varētu sponsorēt.

Nezinu gan vai Amatas gadījums ir šis, bet ir jau tik viegli paliekot anonīmam, dot diletanta padomus profesionāļiem.

+1
0
Atbildēt

0

Una Grinberga 13.09.2010. 13.50

Koķes kundze, vai šis ir efektīvas reformas rezultāts? Ja naudas nav, tad kaut kas ir nogājis greizi – gan no pašvaldības, gan ministrijas puses.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu