Noraida kārtējo Lemberga sūdzību • IR.lv

Noraida kārtējo Lemberga sūdzību

19
Aivars Lembergs Foto: Evija Trifanova

Lemberga advokāts līdz šim saņemto kompensāciju uzskata par nesamērīgi mazu

Administratīvā rajona tiesa noraidījusi Ventspils mēra Aivara Lemberga (Latvijai un Ventspilij) sūdzību par lēmumu tikai daļēji atlīdzināt viņam radušos zaudējumus saistībā ar nepamatotu saukšanu pie kriminālatbildības tā dēvētājā Grīnberga lietā, vēsta aģentūra LETA.

Lembergs par tiesas spriedumu iesniedzis apelācijas sūdzību Administratīvajā apgabaltiesā, kur to izskatīs 2011.gada 19.aprīlī. Pēc Lemberga advokāta teiktā, viņš vēlas panākt labvēlīgāka administratīvā akta izdošanu par atlīdzības piešķiršanu.

Pieteikumu ar lūgumu kompensēt zaudējumus Ventspils mērs iesniedza 2008.gada maijā. Viņš pieprasīja atmaksāt 104 450 latu zaudējumus, tomēr TM viņa prasību apmierināja daļēji, kompensējot 2386 latus.

Saskaņā ar likumu par zaudējumu atlīdzināšanu jebkurai personai ir tiesības prasīt nodarīto zaudējumu kompensāciju, ja krimināllietā ir attaisnojošs spriedums, kā arī ja persona saistībā ar saukšanu pie kriminālatbildības izmantojusi zvērināta advokāta juridisko palīdzību. Visas trīs tiesu instances – Kuldīgas rajona tiesa, Kurzemes apgabaltiesa un Augstākās tiesas Senāts – Grinberga lietā apsūdzēto Lembergu attaisnoja.

Prokuratūra šajā krimināllietā Ventspils mēram bija inkriminējusi dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un nepatiesu ziņu sniegšanu.

Komentāri (19)

austrisv 06.09.2010. 18.16

Lembergs izbrauca uz personas koda , kas nebija uzrādīts rīkojumā par Grīnbergu, un nu domā, ka varēs vēl valsti slaukt!
Alkatīgais nekauņa!
Lapsa pamatīgi iegriezis Lembim, jo grāmatā par alkatīgo Aivaru lembergu arī personas kodi nosvītroti! Lembi, ko nu, jo ir precendents un Tu nevarēsi viss Lapsam piešut to pašu, ko Tu piešuvi grīnbergam! gribu redzēt, kas notiks tālāk!

+12
0
Atbildēt

0

mxblack 06.09.2010. 18.21

Kad zivs ir uz āķa, tai jau nekas cits neatliek kā dikti spārdīties. Un jo lielāka zivs, jo stiprāk sitas. Bet parasti tās vienalga nonāk uz pannas, vai zupas katlā. Neko darīt, tāda ir dzīve, viss reiz sākas un arī beidzas. Vai mēs šito zivi palaidīsim?

+12
0
Atbildēt

0

alisesenberga 06.09.2010. 22.57

Lembergs tik ļoti noslogo un piesārņo tiesas darbu, ka tad, kad viņš beidzot sēdēs, visas pārējās tieslietas aizies uz priekšu milzīgā tempā.
Nevaru sagaidīt.

+5
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu